Detective Conan Movie 01: The Timed Skyscraper (1997) [magyarul] [Conan, a detektív – Bomba a felhőkarcolóban]

Infó:

Eredeti cím 名探偵コナン 時計じかけの摩天楼
Angol cím Case Closed The Movie: The Time Bombed Skyscraper
Egyéb címek Meitantei Conan: Tokei Jikake no Matenrou,
Detective Conan Movie 01: The Timed Skyscraper,
Conan, a detektív – Bomba a felhőkarcolóban
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész x 1 óra 34 perc
Év 1997

Ismertető:

Az elsõ film 1997 áprilisában került a mozivásznakra Japánban, egy évvel a sorozat indulását követõen.
A történet ott kezdõdik, hogy Moriya Teiji meghívja levélben Kudo Shinichi-t villájába egy teapartira. Természetesen helyette Conan megy el Ran és Kogoro kíséretében.

Moriya Teiji Japán egyik leghíresebb építésze, õ tervezte többek között a Beika bevásárlóközpontot, ahová Ran elhívta Shinichi-t egy egész estés mozifilmre, hogy megünnepeljék Shinichi születésnapját, amit ifjú detektívünk minden évben elfelejt. Mielõtt azonban erre sor kerülne, Shinichi telefonon beszél egy bombamerénylõvel, aki egyértelmûen õt szemelte ki célul, és különbözõ feladatokat ad neki, amit Conannek kell megoldania. Így kell megmentenie Gentaékat a parkban egy játékrepülõbe rejtett bombától, és emberek százait, akik a Touto metróvonalra ragadnak, mert a merénylõ szerint azonnal felrobbannak a vonatok, ha lelassítanak 60km/h alá. Végül kiderül, ki is áll az események hátterében, ám Ran-t is meg kell még menteni, aki a Beika épületbe ragad, mely a merénylõ utolsó célpontja. Azonban míg a bomba tervei Conan-nál vannak, a bombát Ran-nak kell hatástalanítania rövid idõn belül Shinichi segítségével, aki telefonon mondja, mit kell tennie.

A filmben köszönthetjük először a később gyakran feltűnő Shiratori nyomozót, ő lesz az egyik kulcsfigurája a történetnek, emellett rengeteg akcióra és megható romantikus jelenetre számíthatunk, melyet régies rajzai ellenére szép animációval egészítettek ki az alkotók.

Vélemény, hozzászólás?