Detroit Metal City (2008)

Képtalálat a következőre: „Detroit Metal City  ico”

Infó:

Eredeti cím デトロイト・メタル・シティ
Angol cím Detroit Metal City
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 12 rész
Év 2008

Ismertető:

Ki ne álmodott róla, hogy egy együttesben játsszon? Akár basszerként, akár énekesként, akár más pozícióban. A tomboló közönség elé kiállni és nyomatni a saját számokat… Na, az aztán az igazi érzés. De mi van, ha álmaink együttese egy kicsit különb, mint amit mi elképzeltünk?

A vidéken felnőtt Negishi Soichi elköltözik szüleitől Tokióba, hogy karriert építhessen zenészként. A zenei ízlése valahol a svéd pop és az akusztikus balladák között mozog, szóval elég érzékeny lélekkel van dolgunk, akinek minden álma, hogy egy szódareklámban szerepeljen. Ám hiába a szerelmes dalocskák és az akusztikus gitár, a sors úgy hozza neki, hogy egy Death-Trash-Black Metal banda frontembere legyen. A metálos alteregója Krauser II, akiről különleges sztorik keringenek a rajongók körében. Állítólag kiírtotta a családját (és utána megerőszakolta a szüleit), és rendőrgyilkos, meg börtönben is ült már. Persze ebből semmi sem igaz, de Negishi-t semmi sem állíthatja meg, hogy a Cannibal Corpse vagy a Slayer babérjaira törjön. A bandatagok sem különbek, de persze az elvakult rajongók a brutális dalszövegen és az agresszív előadásokon kívül úgy se látnak sok mindent^^, viszont az együttes töretlen népszerűségnek örvend. A dalszövegek a “megerőszakolni”, “meggyilkolni”, “kibelezni” szavak köré épülnek, ezért irodalomtanároknak nem ajánlott az anime megnézése.^^

Az anime nagyon vicces, több kisebb, 15 perces részből áll. A sorozat egy manga alapján készült, és a napokban kerül mozikba a live-action movie is. Az animében hallható metálzenéket ténylegesen kiadták, a mozifilm soundtrackjében pedig olyan előadók működnek közre, mint a Beat Crusaders vagy Tommy February6. Persze ők is csak metálosan átdolgozva.^^ Kinek ajánlható a DMC? Akik pogóznak koncerten és ördögvillával jelentkeznek föciórán.^^ De persze minden elvetemült paródiát kedvelőnek ajánlott, mert tényleg nagyon vicces sorozat, és a zene sem lett (a nézhetőség és hallgathatóság érdekében) annyira kegyetlen.^^ A sírvaröhögés garantált, az év egyik legnagyobb őrültsége lesz.
Metálra fel!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákD