Detroit Metal City (2008)

Képtalálat a következőre: „Detroit Metal City ico”

Eredeti cím デトロイト・メタル・シティ
Angol cím Detroit Metal City
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 24 rész
Év 2008
Ismertető:
Ki ne álmodott róla, hogy egy együttesben játsszon? Akár basszerként, akár énekesként, akár más pozícióban. A tomboló közönség elé kiállni és nyomatni a saját számokat… Na, az aztán az igazi érzés. De mi van, ha álmaink együttese egy kicsit különb, mint amit mi elképzeltünk?

A vidéken felnőtt Negishi Soichi elköltözik szüleitől Tokióba, hogy karriert építhessen zenészként. A zenei ízlése valahol a svéd pop és az akusztikus balladák között mozog, szóval elég érzékeny lélekkel van dolgunk, akinek minden álma, hogy egy szódareklámban szerepeljen. Ám hiába a szerelmes dalocskák és az akusztikus gitár, a sors úgy hozza neki, hogy egy Death-Trash-Black Metal banda frontembere legyen. A metálos alteregója Krauser II, akiről különleges sztorik keringenek a rajongók körében. Állítólag kiírtotta a családját (és utána megerőszakolta a szüleit), és rendőrgyilkos, meg börtönben is ült már. Persze ebből semmi sem igaz, de Negishi-t semmi sem állíthatja meg, hogy a Cannibal Corpse vagy a Slayer babérjaira törjön. A bandatagok sem különbek, de persze az elvakult rajongók a brutális dalszövegen és az agresszív előadásokon kívül úgy se látnak sok mindent^^, viszont az együttes töretlen népszerűségnek örvend. A dalszövegek a “megerőszakolni”, “meggyilkolni”, “kibelezni” szavak köré épülnek, ezért irodalomtanároknak nem ajánlott az anime megnézése.^^

Az anime nagyon vicces, több kisebb, 15 perces részből áll. A sorozat egy manga alapján készült, és a napokban kerül mozikba a live-action movie is. Az animében hallható metálzenéket ténylegesen kiadták, a mozifilm soundtrackjében pedig olyan előadók működnek közre, mint a Beat Crusaders vagy Tommy February6. Persze ők is csak metálosan átdolgozva.^^ Kinek ajánlható a DMC? Akik pogóznak koncerten és ördögvillával jelentkeznek föciórán.^^ De persze minden elvetemült paródiát kedvelőnek ajánlott, mert tényleg nagyon vicces sorozat, és a zene sem lett (a nézhetőség és hallgathatóság érdekében) annyira kegyetlen.^^ A sírvaröhögés garantált, az év egyik legnagyobb őrültsége lesz.
Metálra fel!

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész  06. rész
 07. rész  08. rész  09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
 13. rész  14. rész  15. rész  16. rész  17. rész  18. rész
 19. rész  20. rész  21. rész  22. rész  23. rész  24. rész

 

KategóriákD