Devil May Cry (2007) (magyarul)

Eredeti cím デビル メイ クライ
Angol cím Devil May Cry
Magyar cím Démonvadászok
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007
Ismertető:
A Devil May Cry-ról gondolom mindenkinek a népszerú PS2-es játék jut először az eszébe. Ejtsünk hát néhány szót a játékról, mely oly sikeres volt, hogy már 3 részt adtak ki belőle és várható a 4. is.

Devil May Cry:
Az eredeti játék, ahogy a későbbi részek is egy akció kalandjáték, melyben némi ügyességi elem is szerepel. A játékot 2001-ben a Capcom adta ki, sikere jól mérhető többek között abban, hogy több mint 4 millió példány kelt el belőle. A játék a fél démon, fél ember Dante és társa, Trish küldetéseit követi nyomon, végül pedig ütközetüket Mundus démon nagyúrral.

Devil May Cry 2:
Az első rész folytatása mind kiadási, mind időrendi sorrendben. A történet Vidu Mali kitalált városában játszódik. Dante és Lucia a játék központi alakjai azon fáradoznak, hogy Arius gonosz tervét megállítsák, aki természetesen világuralomra törne.

Devil May Cry 3:
A játék harmadik része 2005-ben (PC-re 2006-ban) jelent meg. Történetileg az eredeti DMC előzménye. A történet középpontjában Dante és ikertestvére, Vergil kapcsolata áll, Dante ebben a részben nyitja meg irodáját, a Devil May Cry-t.

Devil May Cry 3 manga:
A manga a Devil May Cry 3 játék előtt egy évvel játszódik, körüljárja a Dante és Vergil közötti viszályt, valamint megtudhatjuk, hogyan találkoznak egymással a szereplők. A mangát 3 kötetesre tervezték, ebből az első Dante, a második Vergil nevét kapta címnek. A harmadik kötet, a “Lady” végül nem jelent meg.

Az anime:
A játékokból megismert Dante történetét 2007-ben dolgozta fel a MADHOUSE stúdió. Dantén túl viszontláthatjuk Trish-t és Lady-t, valamint régi barátainkat, a démonokat is. Dante mit sem változott, modorát és szokásait magával hozta a játékból. Az anime története epizódos jellegű, minden rész 1-1 küldetést dolgoz fel, melyekért Dante természetesen egy fillért sem kap, sőt, csak tovább növeli adósságait. A sorozat elsősorban az akciókra, a pörgős csatajelenetekre koncentrál, belecsempészve azért némi társadalomkritikát is egy-egy elejtett mondatba. Komoly filozófia mondanivalót ne várjunk tőle, viszont bőségesen kárpótolnak minket ezért a véres akciójelenetekkel.

A grafika bámulatosan szép. A számítógépes támogatás is tökéletesen belesimul a képbe. A zenére sem lehet panaszunk, kifejezetten vérpezsdítő. Dante “sajátos” modora pedig igazi színfoltja az animének. Ajánlott program mindenkinek!

Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész

 

KategóriákD
Írta: