Devilman (1972-18)

Képtalálat a következőre: „Devilman ico”

Eredeti cím デビルマン
Angol cím Devilman
Egyéb cím(ek) Debiruman
Besorolás anime, TV
Hossz 39 rész
Dátum 1972 – 1973
Ismertető:
Egy kis bevezető:
Ez egy igazán régi anime 1972-ből. Alkotója a híres Go Nagai, kinek a nevéhez olyan animék fűződnek, mint a Cutey Honey-k, Getter Robo-k, Mazinger Z-k stb.. A tv sorozat sok mindenben eltér az eredeti műtől, a mangától. A manga mondhatni egy alapkő, amire sok más anime épül: tv széria, OVA-k, movie-k. A tv sorozat alig egy év alatt lepörgött 1972 és 1973 között, amire következőleg még 1973-ban készítettek egy mozifilmet is. Aztán már kicsit sokkal később, 1987-ben, 1990-ben, 2000-ben OVA-kat jelentettek meg, s végezetül egy live-action movie-val álltak elő 2004-ben.Az animéről röviden:
Akira Fudot és apját a Himalája megmászása közben meggyilkolják a démonok. S Devilman Akira testét választja, hogy „beleköltözzön”. Devilman célja, hogy megmentse az emberiséget a démonok áradatától. Ezért minden démonnal megküzd, hogy védje az emberiséget…Vélemény:
A grafikát nem lehet kritizálni, hisz extra régi animéről van szó, nem várhatunk csúcsminőséget. Igen, akkor még rajzolták az animét, ami elismerésre méltó. Zenéről nem tudok mit mondani, az opening elég fura volt elsőre, de aztán belegondolva akkoriban lehet az volt a top lista élén.^^ A történet kissé sablonszerű, az az “egy-ember-megmenti-a-világot” beütésű. És ne felejtkezzünk meg a Batman-féle bugyogóról se (lehet, hogy csak nekem jut egyből ez eszembe Devilman öltözékéről…^^).

Ajánlás:
Ez klasszikus anime, tehát olyan nézze meg, aki a régi animéket szereti, vagy szeretné megismerni az animék őseit. Mellesleg akciódús egy sorozat, így akció kedvelőknek is ajánlom.^^

Online részek:
CategoriesD