Diabolik Lovers (2013)

Képtalálat a következőre: „Diabolik Lovers ico”

Eredeti cím DIABOLIK LOVERS -ディアボリックラヴァーズ-
Angol cím Diabolik Lovers: Haunted Dark Bridal
Egyéb cím(ek) Diabolik Lovers the Animation
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
Előzmények: A Diabolik Lovers először az azonos című visual noveljével látott napvilágot. A visual novel 2012 októberében jelent meg, és a nagy érdeklődés, valamint a pozitív értékelések hatására nem sokkal később kijött belőle az anime adaptáció.

Történet: Történetünk főhőse a 17 éves Yui, aki apukájával élt, majd a történet elején egy másik családhoz került. A szándékok már a kezdetekben meglátszódnak, ugyanis Yui-t egy kísértetház fogadja, tele mozgó dolgokkal, falon átjáró inasokkal, és gótikus jellegű bútorokkal. A lány megijed és igyekszik elhagyni a rémséges helyet, amikor szemben találja magát egy kanapén heverésző fiúval. Yui ébresztgetni kezdi, de a fiú nem kel fel, és mint kiderül: nincs se légzése, se szívverése. A lány ijedten próbálja hívni a mentőket, de a fiú felül és elveszi tőle a mobiltelefonját. Rögtön ezután sorra megjelennek a ház elvont lakói, akik szintén gyanúsnak tűnnek. A lánynak az a gyanúja támad, hogy az itt lakó emberek vámpírok, csakhogy mire észbe kap, már körbe is vették. Ijedten próbál menekülni, ám hiába: A vámpírok nem engedik meglógni, majd erőszakosan bánnak vele és megfenyegetik. Gyakran a tettlegességtől sem fajulnak vissza. Fogva tartják, de egy idő után már nem is menne el: ki akarja deríteni, pontosan mi is történt a múltban, még ha ez az életébe is kerül.

Összegzés: A grafika majdhogynem megszólal, és a részletek is szépen ki lettek dolgozva. Az opening egész jól illik a mű hangulatához, az ending viszont borzalmas lett. Az epizódok rövidek, ami egy kicsit lelombozhatja a nézőket, de ettől függetlenül nagyon érdekesek- és eseménydúsak. A történetnek meg van a horrorisztikus jellege, nem találhatók benne poénok, amik oldanák a mű búskomor hangulatát, de ez nem is baj, ha az ember egy komolyabb darabra vágyik. Lezárásképpen, mindent összevetve, a Dibolik Lovers felülmúlta a várakozásokat, de az kérdés, hogy hosszútávon mennyire lesz sikeres.

Ajánlás: Hogy kiknek is ajánlom? Mindenkinek, aki szereti a vámpírokat, a fiúháremet, a melankolikus és gótikus műveket. Valamint számoljunk a sok véres (mert a vámpíroknál ez is van), ijesztő, szadista és hátborzongató részekkel is, ugyanis ez egy komoly mű.

Online részek:
KategóriákD

Vélemény, hozzászólás?