Digimon Adventure (1999-18) (magyarul)

Eredeti cím デジモンアドベンチャー
Angol cím Digimon Adventure
Magyar cím Digimonok
Egyéb cím(ek) Digimon zero one
Besorolás anime, TV
Hossz 54 rész
Év 1999 – 2000
Ismertető:
Furcsa jelenség játszódik le a világban: a klíma teljesen megbolondult látszólag minden ok nélkül. Erről hét gyerek mit sem tud, hiszen épp egy nyári táborban töltik napjaikat gondtalanul. Legalábbis addig, míg el nem kezd havazni, ami mindenkit megdöbbent, hiszen normális esetben ebben az évszakban kánikulának kellene lennie. De ha ez nem lenne elég, a telefonok nem működnek, sőt, az Internetes kapcsolat is megszakad, az égen pedig északi fényhez hasonló jelenség látszódik. Az égből hirtelen furcsa szerkezetek pottyannak le, pont a gyerekek lába elé. Azonban mielőtt kitalálhatnák, mik is ezek, egy hirtelen jött áradás elkapja őket, és egy furcsa, a miénktől teljesen különböző világban találják magukat. Ez a Digivilág, ahol semmi sem az, aminek látszik, ezt a gyerekek elég hamar megtapasztalják.

Mikor magukhoz térnek, egy-egy különös kis lény van mellettük, akik magukat digimonoknak nevezik, közlik a gyerekekkel, hogy már vártak rájuk, és hogy a barátaik lesznek. Persze nem csak aranyos és kedves digimonok vannak ebben a világban, hanem veszélyesek és gonoszak is, amivel elég hamar szembesülnek is. A gyerekeknek több küldetést kell teljesíteniük a digimonjaik segítségével, akik a digivice-ok, majd kártyák segítségével érnek el magasabb fokozatot, amitől nagyobbak, erősebbek és félelmetesebbek lesznek, arról nem is beszélve, hogy meg kell találniuk a nyolcadik digivégzetest…
Viszont gyerekeknek nem csak a gonosz digimonokkal kell megküzdeniük, hanem saját magukkal is tisztába kell jönniük, valamint családjukkal is megoldani a már meglévő problémákat.

Aranyos kis sorozat, inkább a fiatalabb korosztálynak. A történetvezetés a szokásos fiúanime-sémát követi, tehát aki ezt nem szereti, inkább ne is próbálkozzon vele. A karakterek aranyosak, de nem túl kidolgozottak, ami a célkorcsoportot tekintve nem is olyan komoly hiba. A rajzolás nem a legszebb, erre még az sem mentség, hogy viszonylag régi anime. A karakterdizájn eléggé egyedi, de hamar megszokható, a digitális effektek viszont sajnos elég gyengére sikerültek. Viszont a zenéje kifejezetten jó, a második endinget különösen szerettem. Mint már említettem, a fiatalabbak számára ajánlanám, főleg azoknak, akik a szörnyes-fiús témákat szeretik.

Online részek:

 

KategóriákD