Digimon Savers (2006-07)

Digimon Savers photo DigimonSavers.png

Infó:

japánEredeti cím デジモンセイバーズ
Angol címAngol cím Digimon Savers
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 48 rész
Év 2006 – 2007

Ismertető:

Egy menekülő Digimont látunk, hogy mi vagy ki elől fut, egyenlőre ismeretlen. Később a kép átvált egy lila hajú lányra, aki megérkezik egy lezárt területre, ahol a Digimon már legyőzött egypár embert! És nem messze észrevesz egy fiút, aki nem más, mint egyik főhősünk, aki éppen a Digimon ellen áll ki, és itt megtudjuk, hogy az a titokzatos Digimon nem más, mint Agumon (egyébként adat-Digimonból a Digimon világban három típus létezik: Vírus, Adat és Szérum), de a Digimon-t kihívó srác is bemutatkozik.

A neve Masaru, le is győzi ellenfelét, de közben a lila hajú lány el akarja kapni a Digimont, de Masaru megmenti! Egy toronyba viszi, ahol Agumon éhes lesz (itt visszaüt egy kis nosztalgia a többi Digimon animéből, meghagyták ebben a részben is, hogy a Digimonok harc után éhesek és nem csak akkor). Masaru elmegy kaját venni, de találkozik újra a lánnyal, civilben elkezdenek beszélgetni. Kiderül, hogy a lány mindenképp el akarja kapni a Digimont, és mesél arról is, hogy a DATS-nak (Digital Accident Tactics Squad: Digitális Baleset Taktikai Kommandó) dolgozik. Masaru elmegy a rejtekhelyre, ahol a lány rátalál, de eközben a Digi világból megjelenik egy Digimon és elkezd rombolni! A fiú közben egy titokzatos embertől kap egy Digivicét, melynek segítségével le tudják győzni a Digimont!

Így kezdődik igazán a történet, és itt már fel is tehetünk néhány kérdést. Mit akar tenni a lány Agumon-nal? Ki az a titokzatos idegen, aki segített?

Már az első részben kérdések merülnek fel, és ez jellemző volt minden Digimon animénél, amit láttam (mindet láttam, ami csak Európában megjelent), és a grafika nem romlott, hanem elég sokat fejlődött. A szörnyek, emberek, tárgyak szebbek, több részlet látszik meg rajtuk. A történet is új, de a 19 részben (eddig csak ennyi jelent meg, a sorozat 2006.09.29 és 10.27 között jön ki dvd-én) még nem igazán derült ki sok minden. A másik jó hír, hogy itt újra társat kap az ember, és nem maga változik át, mint pl. a Digimon Frontierben. A zene szép, ami a többi részben is jól meg volt csinálva és nem igen ismétli magát, ami példa lehetne pár másik sorozat számára. Az openinghez (“Dinamit SHU”), meg az endinghez (“Itoyou Suke”) is más zenész komponált, amit pedig a sorozatban hallunk, azt pedig Keiichi Ikuo készítette. A rajzfilm a jövőben játszódik, a harcok miatt (ami minden részben van) az akció kedvelőinek tetszeni fog, a humoros részekből, poénos beszólásokból is van elég, úgyhogy a nevetőizmok is működni fognak.