Digimon Tamers (2001-02) (magyarul)

Infó:

japánEredeti cím デジモンテイマーズ
Angol címAngol cím Digimon Tamers
Magyar címMagyar cím Digimonszelídítők
Egyéb cím(ek) Digital Monsters Season 3
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész
Év 2001 – 2002

Ismertető:

Ez az anime teljesen független a korábbi két sorozattól. Takato Matsuda, Henry Wong és Rika Nonaka teljesen átlagos fiatal azzal a különbséggel, hogy saját digimonjaik vannak.

Mind a három fiatal más-más módon képzeli el a társuk nevelését, mely sok összetűzést okoz közöttük. Társaikat egy speciális DigiVice segítségével irányítják, melyhez kártyákat tudnak felhasználnak, így tudnak nekik új erőt adni (pl: DigiVolúció, sebesség, erő vagy esetleg egy másik digimon támadása). Mikor a vad digimonok elkezdik Japánt megszállni, kénytelenek nézeteltéréseiket félrerakni és egy csapatként dolgozni. Dolgukat a Hypnos titkos szervezete is nehezíti, mert ők ki akarják az összes digimont pusztítani, beleértve az övéiket is. A történet során számos új barát csatlakozik hozzájuk, de ellenségeik száma is folyamatosan nő.

A grafikát tekintve hatalmas az előrelépés az előző kettőhöz képest. Mind a rajzok, mind a CG igen kidolgozott (pl: DigiVolúciók). A zene szintén kiváló. Érdemes megnézni mindenkinek, aki szereti ezt a műfajt.