Dog Days (2011)

Eredeti cím ドッグ・デイズ
Angol cím Dog Days
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2011.04.02 – 2011.06.25
Online részek:
Az anime alapsztorija a következő. Fronyald földjén (így hívják az animében ezt a fantáziavilágot) háború dúl Biscotti és Garett országai között. Garett már majdnem elfoglalta Biscotti országát, amikor az anime története kezdetét veszi. Biscotti hercegnője, Millhiore végső elkeseredésében úgy dönt, hogy egy hőst idéznek meg országuk védelmére. Ez a hős nem más, mint a főszereplőnk, Cinque Izumi. Cinque egy nem mindennapi srác, nagyon jó atlétikai képességekkel áldották meg, amit a készítők igyekeznek már az első részben kihangsúlyozni pár látványos jelenettel. Cinque éppen az iskolából mászik ki, hogy el tudjon utazni, de amikor ugrik le a bejárat tetejéről, egy kutya megidéz egy mágikus kört, és Fronyald világába kerül. Hősünk egy csata kellős közepébe csöppen, ahol a hercegnő gyorsan elmagyarázza neki a szabályokat, és felszerelést ad neki. Egy mágikus kardot, ami tulajdonképpen egy gyűrű, és olyan formát ölt, amit a hordozója akar, illetve könnyű páncélzatot kap.

Amint felöltöztették a szolgálók, és átvették a szabályokat még egyszer, mehet is ki a frontra! Itt jön az anime eredetisége: ebben a világban a csaták csak diplomáciai eszközök és szórakozás a népnek. Senki sem sérül meg, vagy hal meg a folyamatban, ugyanis ez egy atlétikai verseny. A harcosoknak egy akadálypályán kell átverekedniük magukat, miközben a védők labdákkal próbálják akadályozni őket. Akik sikerrel átjutottak, harcolhatnak a védők ellen. Akit kiütöttek, egy – az országát jelképező – aranyos kis állatkává változik, köszönhetően Fronyald mágikus védelmének. A csatában nem csak normális harcosok vesznek részt, hanem lovagok is. Ők használhatnak speciális pecsét képességeket. Igazából ők képviselik a jelentős haderőt az íjászok mellett, a többiek csak egy jót szórakoznak.

Történetvezetés:
A története egész jó és pörgős. Nem jellemzi az “első 3 és utolsó 3 rész” szindrómája, folyamatos, jó sztorit kapunk, nagyon kevés fillerrel.

Stílus és grafika:
Az animébe nem kevés pénzt ölhettek bele (többek között a szinkronszínészeken is látszik, jó pár híres hangot felvonultat), ami grafikáján is látszik, megfelel napjaink elvárásainak, legfőképpen a különleges képességek terén. Az anime nagyon szeret felvágni vele, a látványkedvelők nagy örömére. A csatajelenetek nem rövidek, és eleget is kapunk belőle. A poénok is jók. Nagyon jól megállja a helyét akció-vígjátékként is.

Személyes vélemény:
Szerintem a tavaszi szezon kiemelkedő alkotása volt ez, ami elég nagy szó, hiszen különösen nagy címek voltak abban a szezonban, mint például Deadman Wonderland, C vagy éppen Steins;Gate. Az első ismertető alapján, amit olvastam róla, rögtön a Zero no Tsukaima ugrott be, de már az első részben megcáfolta azon vádakat, hogy azt másolnák. Az anime egyedi, az alapsztori bizonyos részeit leszámítva, és nagyon jó szórakozást nyújt mindazok számára, akik harcot szeretnének látni, és azok számára is, akik poénokat vagy éppen egy izgalmas történetet.

Online részek:
KategóriákD