DokiDoki! Precure (2013-14)

Eredeti cím ドキドキ! プリキュア
Angol cím DokiDoki! Pretty Cure
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 49 rész
Dátum 2013 – 2014
Ismertető:
Alaphelyzet:
A Trump királyságot megtámadja a Jikochu Király. Marie Ange hercegnő veszélyben van, ezért az úgymond “lovagja”, Cure Sword megpróbálja átmenekíti őt a Földre, de az akció sikertelenül zárul, a hercegnő eltűnik. Cure Sword ennek ellenére a Földön keresi, hátha mégis átjutott.

Történet:

Aida Mana az Oogai Középiskola diáktanácsának elnöke. Mindig segít mindenkin, bárki számíthat rá. Egyszer ő és az osztálya elmennek Tokióba megnézni a Lóhere Tornyot, ahol egy Ira nevű fiú létrehoz egy Jikochu szörnyet. A szörny felmegy a kilátóba, Mana pedig követi. Közben Sharuru, Rakeru és Lansu keresik az utolsó Pretty Cure-t. Hamar rá is találnak Manára, akinek először nem megy az átváltozás, de utána egy árustól vett ékszer segítségével Cure Heart-tá válik. De akadnak mások is:
 

  • Hishikawa Rikka, egy kitűnő tanuló lány, aki Mana gyerekkori barátja. Ő lesz Cure Diamond.
  • Yotsuba Alice, aki nagyon gazdag, ő építtette a Lóhere Tornyot és ő is Mana gyerekkori barátja. Ő Cure Rosetta.
  • Kenzaki Makoto, egy szupersztár, énekével keresi Marie Ange-t. Eleinte nem akart csatlakozni a csapathoz, ő Cure Sword.
  • A kis Madoka Aguri, aki a sorozat közepén jelenik meg, fiatalabb, mint Manáék. Ő Cure Ace.
  • Fontos szereplője még az évadnak Regina, aki a Jikochu Király lánya, ennek ellenére Mana barátnője szeretne lenni. Feltűnően hasonlít Aguri-ra, ők ketten a legnagyobb ellenségek, mindig harcba keverednek. Elég sok minden történik még vele az animében.

 

Vélemény:

Egy naaagyon jó sorozatról van szó: izgalmas, vicces, érdekes és rengeteg benne a meglepetés. Eleinte sok közös vonás fedezhető fel a Fresh-sel, majd a Suite-vel. A grafikája is hasonlít a Suite Pretty Cure-hez, tehát nagyon jó. A zene is megállja a helyét, a kivitelezés jó. A szinkronhangok is jól lettek válogatva és az átváltozások is látványosak. Ahogy mondtam, izgalmas és rengeteg minden történik benne, aki nem figyel alaposan, az nem fogja érteni a végét. Erről még annyit, hogy gyönyörű, engem nagyon meghatott. Szóval meleg szívvel ajánlom mindenkinek, higgyétek el, érdemes megnézni.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész

folyt köv…?

KategóriákD