Doujin Work (2007)

Képtalálat a következőre: „Doujin Work  ico”

Infó:

Eredeti cím ドージンワーク/

japán
Egyéb cím(ek) 同人工坊, 同人work
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2007

Ismertető:

Mint az a címéből is sejthető, kissé kényes témát feszeget az anime; a doujin-ok világát (ha a mangából készül az anime, a doujinból a hentai). Ennek ellenére az anime egyáltalán nem erotikus, még csak az ecchi kategóriába sem sorolható, viszont roppant humoros.

Az alapfelállás egyszerű: Najimi barátnője, Tsuyuri unszolására (bár sokkal inkább a profit érdekében) beszáll a “doujin iparba”, ami viszont nem épp neki való, ugyanis hamar zavarba jön tabu dolgok hallatán, amiből bizony nincs hiány. Fontos szereplő még Justice, aki öreg rókának számít a szakmában, gyakran tanácsokkal látja el a lányokat, és Sora, aki mindig vele van, roppant aranyos résztvevője az eseményeknek.^^ Folynak az események, félreértések tömkelege és furábbnál furább helyzetek követik egymást, amik tökéletesen megalapozzák a nevetést, mint például Najimi első hentai játéka, vagy első publikált doujinshi-ja, ami mellesleg nem kis kavarodást okoz.

Az animáció és a karakterek kidolgozása átlagos, de egyáltalán nem rossz. Az idei (2007-es) színvonalnak megfelel. A seiyuu-k (japán szinkronszínészek) jó munkát végeznek, passzolnak az adott karakterhez. Az opening/ending is el lett találva (külön kiemelném az ED-ben táncoló kék alsónadrágot^^). Az anime természetesen manga alapján készül. Az animében valamivel jobban kidolgozottak a figurák, és még jó pár dologban eltér, tehát akit “mélyebben” érdekel a mű, az mindenképp olvasson bele a mangába… Véleményem szerint nagyon jó anime, rengeteget lehet rajta nevetni, még ha egy rész csak 10 perc is. Világmegváltást senki ne várjon tőle, viszont aki szeretne egy kicsit kikapcsolni, annak tökéletes.