Duel Masters (2002-2003) (magyarul)

japánEredeti cím デュエル・マスターズ
Angol címAngol cím Duel Masters
Magyar címMagyar cím A párbaj mesterei
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2002 – 2003
Ismertető:
Előszó
A Duel Masters egy paródia, mely elsősorban a Yu-gi-oh! kifigurázását tette ki célul maga elé, de több szereplőt mintáztak a Beyblade karaktereiről, sőt, még a Pokemonból is vannak benne elemek, nem beszélve arról, hogy előtérbe hoz néhány sokszor előforduló anime bakit.Történetünk
Napjainkban járunk, ahol egy kártyajáték vette kezdetét, melynek neve: kaijudo. A kaijudo lényege, hogy két párbajozó játszik egymással, és mindegyiküknek van 5-5 pajzsa. Cél, hogy a másik pajzsait különböző szörnyekkel és varázslapokkal “megtörjük”, majd egy utolsó támadást mérjünk a másikra, megnyerve így a párbajt. Kaijudoban a lapok között öt civilizáció van: tűz, víz, föld, fény, sötétség. Shobou Kirifuda ifjú kaijudo játékos, rengeteg tornát megnyert már. Apja a világ egyik legjobb játékosa, Shori Kirifuda. Shobouval három barátja – Rekuta, Sayuki, Mimi- szinte mindig ott van. Főhősünket felkeresi a híres Knight, és Shobou edzője lesz.
Újabb torna, Shobou is ott van. Ám ezen versenyen részt vesz egy Hakuou nevű fiú is, akiről mint kiderül, eddig verhetetlen. Csak egy napra volt szükség ahhoz, hogy főhősünk számára a legnagyobb rivális legyen, és egyben az, akit leginkább le akar győzni kaijudoban. Shobout ezután felkeresi a párbajtemplom vezetője, Mester, és ismerteti a fiúval, hogy ha megnyer ötven párbajt, majd legyőzi a négy templomőrt, személyesen mérkőzhet meg Hakuouval, a templombajnokkal, és ha nyer, akkor ő lehet az új templombajnok. Shobou Hakou nevének hallatán persze beleegyezik a dologba, és elindul a templomba. Ám a templom a kaijudo párbajsorozatok közül a legdurvább, és legveszélyesebb hely…
“Dióhéjban” a fontosabb szereplők
Shobou Kirifuda
Főhősünk, aki néha szétszórt jellem. Egyes alkalmakkor lusta, párbajok közben azonban előjön belőle az, ami ahhoz kell, hogy olyan lehessen, mint az apja (aki a példaképe is egyben). Tűz civilizációs lapokat használ. Önfejű.
Mimi
Egy lány, aki szereti a divatot, ám mégsem “majom”, néha viszont már eltúlozza a lányságát… Az animébe lépésekor egy új lány az osztályban, akinek lövése sincsen, mi az a kaijudo.
Mester
Gonosz és kegyetlen, a templom vezetője. Szereti, ha úgy történnek a dolgok, ahogyan ő akarja. Nem törődik másokkal, a lényeg, hogy minden akarata teljesüljön. Valódi főgonosz-jellem. Élvezi, hogy övé a templom, és hogy még Hakuou felett is ő uralkodik. Furcsa módon egész testét egy kapucniba rejti, csupán az arca van kint, annak felét viszont eltakarja a hajával.
Hakuou
A templom bajnoka, a templom az otthona. Nagyjából a mester irányítása alatt áll, a templomban nőtt fel, kisgyermekkora óta ott van. Ezalatt ő maga is kegyetlen és gonosz lett, akárcsak a Mester, nem törődve másokkal, csak saját érdekeivel. Habár annyira nem gonosz, mint a Mester, mégis nagyon érződik, hogy utóbbitól ragadt rá a kegyetlenség. Fény civilizációt használ.
Rekuta
Shobou legjobb barátja. Számomra idegesítő karakter volt. Szemüveges, szereti a laptopját, noha utóbbi csak néha tűnik fel. Rengeteg alkalommal “elrepül” (mint pl. a Pokemonban a Rakéta-Csapat)
Sayuki
Shobou másik jó barátja és osztálytársa, ő is mindig főhősünk mellett van. Szereti, ha neki vagy Shobounak van igaza.
Kintarou
A templom egyik ott dolgozó párbajozójaként tűnik fel, aki a múltja miatt kötődik annyira a “munkahelyéhez”. A Mester mellett külön Hakuou irányítása alatt áll (akit Hakuou irányít azt ebből kifolyólag a Mester is)
Knight
Mester talán legnagyobb ellensége. Shobou személyi edzője, ezért sokszor beleszól a fiú dolgaiba (ám az nem igazán törődik vele, hiszen önfejű…) Sayuki, és még jó pár lány esetében megnyerő férfi.
Egyéb mellékszereplők
Több olyan mellékkarakter van, akiket név szerint nem sorolnék be ide, de jelentős szerepet is kaphatnak akár az animében. Ilyen például Kokujoh, aki legnagyobb riválisának Shobout tartja, vagy éppen főhősünk gondoskodó és szerető anyja, esetleg a kaijudomániás tanárnő… Több fontosabb párbajozó is szerepet kap még, na meg persze rengeteg olyan emberke, aki inkább a poén kedvéért szerepel.[/color]
Megvalósítás
Ez a 26 részes anime kellemes kikapcsolódást nyújtott, nem értem, hogy a többségnek miért nem tetszik… Sokaknak inkább maga a kártyajáték tetszik, mint az anime, szerintem pedig pont fordítva a jó, nekem inkább a történet tetszett jobban.^^ A zenék néha nem oda passzoltak, ahol éppen voltak, de ettől nem veszített az anime semmit… A rajzolás jó volt, kidolgozott karakterek. A történet, mint mondtam, szerintem nagyon jó, számomra rengeteg fordulat is volt benne.
Tehát…
Egy nagyon jó anime tele fordulatokkal, mely kellemes élményt nyújtott. Még a történetről annyit, hogy egy ráadás ízelítő: vajon ki valójában a Mester, sikerül-e Shobounak lennie a templombajnoknak? Sőt, még Mimi is rejteget titkokat… Na szóval ebbe mindenki nézzen bele, mert szerintem nagyon jó, és ne negatív szemmel nézze az, aki belekezd… Pár rész után én nem tudtam abbahagyni. Ne csak a negatív kritikát figyeljétek, a pozitívat is! Ezt látni kell!^^
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész

 

CategoriesD