Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka (2015-17)

Képtalálat a következőre: „Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru no Darou ka ico”

Eredeti cím ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているのだろうか
Angol cím Can’t I Expect A Chance Encounter In the Dungeon?
Egyéb cím(ek) Is It Wrong to Try to Pick Up Girls in a Dungeon?
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2015.04.04
Ismertető:
Előzmények

A Dungeon ni Deai wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka eredetileg egy jelenleg is futó light novel sorozat, amit Fujino Ōmori ír és Suzuhito Yasuda illusztrál.
A J.C.Staff studio idén nyáron készített egy anime feldolgozást belőle.

A világ

A történet világában az istenek az emberek között élnek és félig-meddig zártkörű klubokba tömörülnek a híveikkel együtt. (Hasonlóan a szerepjátékos klánokhoz.) Őket hívjuk kalandoroknak, akik mind a saját istenük és csapatuk dicsőségéért mennek kalandozni a Dungeonbe. Az istenek kvázi menedzserként működnek, kb. mintha egy saját franchise-t vezetnének. Egy isten annál nagyobb valaki, mennél több híve van és azok mennél nagyobb fegyvertényeket hajtanak végre. Tehát, a mennyiség nem ellensúlyozza a minőséget. Ezeken a partikon egyáltalán nem babra megy a játék és gyakoriak a halálesetek. De hát a hívek olyanok, mint az elszánt zsoldosok, akik istenükért harcolnak, meg hát vannak „szabadúszók, akik csak pénzért”. DE, a Dungeon az istenek játszótere, így az egyik pártfogása nélkül nem igazán lehet eredményesen felvenni a harcot bármilyen boss ellen: az istenük a küldetések után minden kalandor számára – a teljesítményük alapján – jóvá írja a tapasztalatpontjaikat, amikkel valamilyen képességet kapnak és szintet is lépnek. Természetesen pénzjutalom is jár a kalandoroknak ezekért a küldetésekért. Nem, nem fizetést. Azok a szörnyek, amiket megölnek, ékköveket és varázs-alapanyagokat hagynak hátra maguk után, amik pénzre válthatók. Tehát teljesítménybérezés van, aki ügyes, nagyon szépen megélhet belőle. A harcok színterének egy Bábel-tornyára hajazó hatalmas torony ad helyszínt. Szereplőink zöme is ilyen istenekből és azok híveiből áll össze.

Történet

A történet nagyon egyszerű a maga módján. Röviden, Bell fejlődésének történetét követhetjük nyomon, ahogyan minden félelmét legyőzi, és fáradtságra fittyet hányva edz és küldetéseket teljesít, hogy erősebb legyen. Minden egyéb történés ennek a körítése lényegében. Bellnek nyilván kellenek edzőtársak, kapunk is belőlük bőven. Lássuk az említésre méltó szereplőket.

Szereplők

Bell Cranel: A történet főszereplője. Minden vágya, hogy olyan hős legyen, mint akiket mi a görög és a germán mitológiából ismerünk. Legyőzi a szörnyeket, megmenti a nőket és az elesettekket, de zömében nőket. Bell nem egy szoknyapecér, a legkevésbé sem, rendkívül félénk és jószívű srác, a Dungeonon kívül mindenáron kerüli az ütleget. Egy Gery Stu karakter, vagyis minden lány egyből beleszeret és mindenki más csak az ő kedvéért tesz ezt-azt.
Hestia: A görög mitológia legbékésebb istennője, akit azért imádtak, mert sem az istenek, sem az emberek acsarkodásába nem volt hajlandó belekeveredni, történetünkben egy kislány nagy cickókkal. Veszedelmesen bele van esve Bellbe, és teljesen kiborul, ha egy másik nő a fiú közelébe megy. A történet elején sok isten cukkolja, amíg Bell fel nem húzza magát céhben.
Aiz Wallenstein: Loki (a germán mitológia főistenének, Odinnak a fia, esetünkben lánya) csapatának aduásza. Született tehetség, aki mindenkinél nagyobb karriert futott be lan-partyban.
Ő Bell példaképe, akihez a fiú fel akar nőni. Bell beleesik, amikor a lány megmenti az életét a Dungeonben. Elsőre érzéketlen, “enyhén” antiszociális lánynak tűnik, viszont jobban megismerjük, amikor egyszer csak beleesik Bellbe.
Lily: Bell apródja. Nagyon sanyarú gyerekkora volt, mert a korábbi “főnökei/alkalmazói” sokat bántották. Az elején Bellben sem bízik, de miután beleesik, nagyon ragaszkodik hozzá.
West: Bell, céhtársa és egyben leszerződött fegyverkovácsa, aki nagyon tehetséges, de világnézeti okokból felhagyott a fegyverkovácsolással. Egyedül Bell kedvéért tesz kivételt.
Eina Tulle: Bell céhének könyvelője és adminisztrátora. Felügyeli Bell és a többi kalandor fejlődését, pénzügyeit és a küldetéseken szerzett zsákmányokat nála adják le pénzért. Szintén gyengéd érzéseket táplál a fiú iránt.
Zene & grafika: a zene tökéletesen illik a történet jeleneteihez.
A grafika szerintem hozza az évnek elvárható színvonalat, erre, szerintem, senkinek sem lehet panasza.

Vélemény:

A sorozat összességében semmi újat nem hoz. Új köntösben adja elő azt, amit 1000+1 animében láthattunk. Legnagyobb hibája – azon kívül, hogy az összes ‘Gery Stu’ bakit és klisét elköveti –, hogy nagyon réteganime lett. RP fanoknak nyálcsorgatás. Ettől függetlenül kellemes kikapcsolódás volt, régen volt, hogy egy animét egy nap alatt végig tudtam nézni.
A történet is pörög, de olyan lett, mint a felemásban szeletelt kenyér. Egy akciódúsabb rész után rögtön jön egy eresztés. Mintha a készítők attól féltek volna, hogy húsz percnyi izgalom már túl sok lenne a nézőknek, ezért le kell kicsit nyugtatni valamivel, nehogy megártson még a végén. Jó ötlet volt, hogy ahogy a történet előrehaladtával Bell egyre erősebb lett, úgy jöttek az egyre nagyobb szörnyek az egyre jobb csatajelenetekkel együtt. Érdemes megjegyezni, hogy az anime nagyon szabadon kezeli a mitológiai elemeket. Csak a felszínen kapargatja, így csak annak szúrnak szemet a bakik, akik járatosabbak a témában. Legkézenfekvőbb példa, hogy nem egy hagyományosan férfi istenség is nemet váltott, hogy növelje a történet színvonalát.
A csaták és állatok lemészárlása miatt azonban csak 12 év felett ajánlom. Partnernek mindenképp egy RP fant érdemes választani, aki a papírformás játékban is ismerős. RP fanoknak pedig egyenesen kötelező, ha már nekik készült.

Online részek:
CategoriesD