Eikoku Koi Monogatari Emma (2005-07)

Eikoku Koi Monogatari Emma

Infó:

Eredeti cím 英國戀物語エマ 英國戀物語エマ
Angol cím Emma: A Victorian Romance Nincs
Egyéb címek Nincs Emma: A Victorian Romance – Intermission
Besorolás anime, TV anime, special
Hossz 12 rész x 25 perc 1 rész x 24 perc
Év 2005 2007

Ismertető:

Történetünk Emmáról, a csinos és intelligens cselédlányról, valamint a jóképű és szétszórt nemesről, Mr. Jounes-ról szól. Kettejük tiszta szerelmét dolgozza fel ez a 12 részes sorozat.

1838, London: William Jounes egy nap úgy dönt, meglátogatja régi tanítóját, Madame Kelly Stowner-t, azonban félve indul neki a szigorú tanítónőjével való találkozásnak. A ház bejárata előtt tétovázik, amikor is az ajtó kicsapódva fejbekólintja. Ekkor pillantják meg egymást először Emmával. A cselédlány finom szépsége és elmés társasága rögtön elbűvöli a félénk, és szerencsétlen Williamet. A fiú szerencsétlenkedéseinek hála Emmával sokszor összefutnak, később aztán szántszándékkal keresztezi a lány útját. Lassan egymásba szeret a két külön világ, Emma és William.

Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor William indiai barátja, Hakim Angliába látogat. Egy városnézés alkalmával, amikor is elefántháton indulnak körülnézni, William rosszul lesz, és tanítója házában kötnek ki, ahol Emma próbálja rosszullétét orvosolni. Hakimot rögtön rabul ejti a cselédlány tiszta szépsége. Nem sokkal első találkozásuk után Hakim szerelmet vall Emmának, és megkéri a kezét, de a lány visszautasítja. Amikor William értesül barátja érzéseiről, ő is rájön, hogy szereti Emmát. Azonban William apja egy arisztokrata lányt választ fiának, Ms. Campbell-t, és halála után majd fia örökli a családi vállalkozást is. William tehát apja beleegyezését kéri a választottjával kapcsolatban, azonban apja azt nyíltan visszautasítja a család társadalmi helyzetére hivatkozva. Ezáltal William és Emma helyzete kilátástalanná válik, hiszen rangjuk elválasztja őket. Sorsuk egyre nehezebb lesz, csapást csapások követnek életükben, és a remény már kihunyófélben van bennük…s nemsokára már semmi reményük nem marad a boldogságra.