El Hazard: The Wanderers (1995-96)

Eredeti cím 神秘の世界エルハザード (TV)
Angol cím El Hazard: The Wanderers
Egyéb cím(ek) El Hazard TV 1
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 1995 – 1996
Ismertető:
Mizuhara Makoto tehetséges fiatal gimnazista. Nagyon érdeklődik a tudományok iránt, és a diákelnöki posztra is pályázik. A címet viszont más is meg akarja szerezni, Jinnai, aki Makotót tartja élete legnagyobb riválisának.

Mikor egyik este meglátja, hogy Makoto őrizetlenül hagyta kísérletét, bemegy és átkötögeti a csatlakozókat, ezzel rövidre zárva a gépet. Mikor Makoto visszaér, dulakodni kezdenek, végül egy különös fekete lyuk jelenik meg a plafonon, ami magába szív mindenkit, aki az iskolában tartózkodik. Mivel már este van, így Makotón és Jinnai-on kívül csak Fujisawa-sensei, az iskola tanára és éjszakai gondnoka, valamint Jinnai húga, Nanami kerülnek át a lyukon keresztül egy másik világba, El Hazard földjére.

Jinnai a Bugromok földjén köt ki. Mivel érti a bogárlények beszédét, így hamar vezérükké fogadják. Nanami valahol a sivatagban találja magát, de igazi üzletember, nem esik kétségbe, rögtön munkát vállal. Makoto és Fujisawa-sensei egy erdőbe érkeznek. Itt szinte azonnal beléjük rohan egy fiatal lány, Rune Venus. Mint kiderül, ő a helyi birodalom hercegnője. Miután megmentik őt üldözőitől, barátságosan fogadják őket (fogjuk rá).

A négy tokiói jövevény mindegyike különleges erőt kapott az új világba érkezve. Fujisawa-senseinek emberfeletti ereje lesz, ha józan. Makoto El Hazard ősi népének gépezeteit képes irányítani. Jinnai és húga pedig beszél minden itteni nyelvet.

A Bugromok és az emberek háborúban állnak egymással, és mikor Jinnai felébreszti az alvó démont, Ifuritát, mindenki azt hiszi, hogy itt a vég. De Ifurita egyáltalán nem gonosz. Kedves, aranyos, kicsit ügyetlen lány, messze áll a démontól. Viszont azt kell tennie, amit ura, jelen esetben Jinnai mond, így gonosz tetteket kénytelen véghezvinni.

Idővel a Bugromok frontális támadást indítanak, miután irányításuk alá vonták az „Isten Szeme” nevű gépezetet. Persze csak Makoto és a Hercegnő együttes ereje képes megállítani a közelgő fenyegetést. A Hercegnőt viszont korábban elrabolták, és habár megszökött, de kérdéses, hogy visszaér-e időben.

Online részek:
KategóriákE
Írta: