Elf wo Karu Mono-tachi (1996-97)

Eredeti cím エルフを狩るモノたち
Angol cím Those Who Hunt Elves
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 24 perc
Év 1996
Ismertető:
Elfelejthetetlen kaland a hazajutásért! (meg a fanservice kedvéért)
A Those who Hunt Elves egy remek shounen és ecchi paródia. Egy vicces alapötlethez faék egyszerű történet és minden létező klisé sárba tiprása társul három baromarcú hősünk meséjében.
A felfoghatatlanul beteg történet.
A történetnek helyet adó mágikus világot számos csodás teremtmény lakja, köztük az elfek a legfontosabbak. Életük kissé sem nevezhető békésnek, hisz kalózok és banditák tartják őket rettegésben, például a rettegett Those Who Hunt Elves (Akik Elfekre Vadásznak), akik minden útjukba kerülő hegyes fülűt megtámadnak és a jó ég tudja, mit tesznek velük. Az ártatlan lakosok mégsem adják föl a reményt, hisz él még a legenda a három Bátor Hősről, akik Csodaágyújuk segítségével minden gonosztól megóvják őket.Ja, és mellesleg ők ugyanaz a semmirekellő bagázs, mint Akik Elfekre Vadásznak.
Minden Elfek Vezetője, Celcia ugyanis éppen most puskázott el egy nagyhatalmú teleportációs mágiát, melynek következtében három nem teljesen épelméjű (és a kliséknek tökéletesen eleget tevő) ember került e világba Japánból: az üresfejű harcművész, Junpei; a fegyvermániás tsundere, Ritsuko és a manipulatív hollywoodi színésznő, Airi. Miután Junpei hülyesége folytán Celcia elrontja a varázslatot, mely visszaküldené őket a Földre, az öt “pecsétté” válik, mely szerte a világon öt véletlenszerű elf bőrébe ég bele. Egyetlen esélyük a hazajutásra az, ha összegyűjtik mind az öt pecsétet. Azonban nem tudják, mely elfek testén van pecsét, és hozzájuk hasonló idiótákhoz méltó döntést hoznak: egyenként letépkedik a ruhát minden egyes elfről, aki csak szembe jön velük, és megvizsgálják a meztelen testét, hogy rajta van-e a pecsét.
És igen. Tényleg megteszik.
Celcia is velük megy, hogy helyrehozza az általa (értsd: Junpei által) okozott problémát, habár egy félresikerült alakváltó mágia miatt egy beszélő kiskutya alakjában kénytelen elkísérni hőseinket(?). Ja, és van egy tankjuk is. Csak úgy.
El fogom most mondani, milyen a zene és a látványvilág
A zene… nem igazán jó. Nem teljesen csapnivaló, de nem mindig illik össze az adott jelenettel, és néha kifejezetten lapos. A látvány, habár nem váltja meg a világot, kellemes nagyritkán egy-egy kifejezetten folyékonyan meganimált képsorral. Az esetenként előforduló darabos mozgásért bőven kárpótol a remek hangulat.
Elfmebeteg humor és ecchi paródia tonnaszám
A sorozat humora… hogy is mondjam… egyszerű. Leginkább Junpei hülyeségére, női csapattársainak ehhez való viszonyulására (használat: papírlegyező===>Junpei feje), az egész helyzet hihetetlen abszurditására vagy a shounen/ecchi, sőt, esetenként egyenesen hentai klisék kifigurázására épül (amit bámulatos módon teljesen meztelenkedős- és szexjelenet nélkül oldanak meg). Aki nívós humort keres, az ne itt tegye, aki viszont röhögni akar egy jót a fájdalmasan archetipikus “sosemadomfeldeteljesenhülyevagyok” harcművész főszereplőn vagy a rosszabb ecchikre jellemző erőltetett vetkőzős jelenetek nevetséges eltúlzásán, az jó helyen jár. Apropó, említettem már, hogy ebben az animében senki sem normális? De úgy senki sem?Nemcsak a főszereplők, de a rendőrök, Celcia “bölcs” tanácsadói, a levetkőztetett “természet bölcs leányai” elfek, sőt, még a gonosz szörnyetegek sem. És itt most ne csak valami enyhe elmebajra gontoljatok: ezek a szereplők EGYTŐL EGYIG kötözni való bolondok, a veszélyesebb fajtából.
Elfogulatlan végső értékelés
Habár a Those Who Hunt Elves nem váltja meg a világot, tökéletesen alkalmas arra, hogy délután hullafáradtan hazaérve a munkából/iskolából/őrszobáról megnézzünk egy-két részt, és röhögjünk a kliséken. A sok-sok klisén. A saját műfajában (említettem már, hogy paródia?) remek darab, ajánlom mindenkinek.
Sziasztok, álmodjatok delfinekkel.
Online részek:

 

KategóriákE
Írta: