Ergo Proxy (2006)

Ergo Proxy ICON by Animegun

Eredeti címエルゴプラクシー
Angol címNincs
Egyéb címekNincs
Besorolásanime, TV
Hossz23 rész × 25 perc
Év2006
Ismertető:
Történetünk egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az ég örökké sötét és felhős, ahol a levegő halálos méreg, ahol a megmaradt emberek egymás és lényegében minden ellen háborút folytatnak. Ebben a világban mégis maradt egy pont, egy város, Romdeau, ahol az utolsó emberek békében élhetnek, távol a külvilág borzalmaitól. Romdeau egy jól szervezett város, a polgárok szigorú szabályok szerint élnek. A rend fenntartása érdekében a város urai ki akarnak írtani minden érzelmet, és az emberekből is “robotokat” akarnak csinálni.
Az anime egyik főszereplője Real Mayar, a fiatal nyomozólány, aki egyébként a város urának unokája is egyben. Real egyik ügye egy Cogito vírussal (a robotokat öntudatra ébresztő vírus) fertőzött Autorave (emberszabású robot, elsősorban titkári és testőri funkciót lát el az emberek mellett) esete, ráadásul számos haláleset is történik.
Ahogy Real mélyebbre ás, úgy sűrűsödnek felette a fellegek. A nyomozás során szembetalálja magát egy lénnyel, aki nem ember, és nem is Autorave. De akkor micsoda? Hatalmas ereje van és a maga útját járja, úgy tűnik, keres valakit. Hogy kit keres? A sorozat másik főszereplőjét, Vincent Law-t, aki bevándorló és azért gürcöl naphosszat, hogy állampolgárságot kapjon Romdeau-ban. A nyomozás során Real és Vincent útjai keresztezik egymást, és a fiú azonnal beleesik Real-be.
A sztori előrehaladtával különös és elgondolkodtató események történnek a fiatalokkal, akikhoz később egy kis robotlány, Pino is csatlakozik. A sztori kibontakozásával különös igazságok látnak napvilágot Romdeau alapításáról és Vince kilétéről. Megtudhatjuk mi is az az “Ébredés”, kik vagy mik azok a “Proxy”-k, és mit tettek a világért vagy épp az ellen.
Online részek:
 01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész 05. Rész
 06. Rész 07. Rész 08. Rész 09. Rész 10. Rész
 11. Rész 12. Rész 13. Rész 14. Rész 15. Rész
 16. Rész 17. Rész 18. Rész 19. Rész 20. Rész
 21. Rész 22. Rész 23. Rész
CategoriesE