Ergo Proxy (2006)

Eredeti cím エルゴプラクシー
Angol cím Nincs
Egyéb címek Nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 23 rész × 25 perc
Év 2006
Ismertető:
Történetünk egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az ég örökké sötét és felhős, ahol a levegő halálos méreg, ahol a megmaradt emberek egymás és lényegében minden ellen háborút folytatnak. Ebben a világban mégis maradt egy pont, egy város, Romdeau, ahol az utolsó emberek békében élhetnek, távol a külvilág borzalmaitól. Romdeau egy jól szervezett város, a polgárok szigorú szabályok szerint élnek. A rend fenntartása érdekében a város urai ki akarnak írtani minden érzelmet, és az emberekből is “robotokat” akarnak csinálni.
Az anime egyik főszereplője Real Mayar, a fiatal nyomozólány, aki egyébként a város urának unokája is egyben. Real egyik ügye egy Cogito vírussal (a robotokat öntudatra ébresztő vírus) fertőzött Autorave (emberszabású robot, elsősorban titkári és testőri funkciót lát el az emberek mellett) esete, ráadásul számos haláleset is történik.
Ahogy Real mélyebbre ás, úgy sűrűsödnek felette a fellegek. A nyomozás során szembetalálja magát egy lénnyel, aki nem ember, és nem is Autorave. De akkor micsoda? Hatalmas ereje van és a maga útját járja, úgy tűnik, keres valakit. Hogy kit keres? A sorozat másik főszereplőjét, Vincent Law-t, aki bevándorló és azért gürcöl naphosszat, hogy állampolgárságot kapjon Romdeau-ban. A nyomozás során Real és Vincent útjai keresztezik egymást, és a fiú azonnal beleesik Real-be.
A sztori előrehaladtával különös és elgondolkodtató események történnek a fiatalokkal, akikhoz később egy kis robotlány, Pino is csatlakozik. A sztori kibontakozásával különös igazságok látnak napvilágot Romdeau alapításáról és Vince kilétéről. Megtudhatjuk mi is az az “Ébredés”, kik vagy mik azok a “Proxy”-k, és mit tettek a világért vagy épp az ellen.
Online részek:
 01. Rész  02. Rész  03. Rész  04. Rész  05. Rész
 06. Rész  07. Rész  08. Rész  09. Rész  10. Rész
 11. Rész  12. Rész  13. Rész  14. Rész  15. Rész
 16. Rész  17. Rész  18. Rész  19. Rész  20. Rész
 21. Rész  22. Rész  23. Rész
CategoriesE