Eureka Seven (2005-12)

Képtalálat a következőre: „Eureka Seven ico”

Eredeti cím 交響詩篇エウレカセブン
Angol cím Eureka Seven
Egyéb címek Koukyou Shihen Eureka Seven, Eureka 7,
Eureka Seven Psalms of Planets, Koukyoushi Hen: Eureka Seven
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész x 24 perc
Év 2005 – 2006
Ismertető:
A főszereplő, Renton Thurston 14 éves srác, aki mechanikus nagyapjával él. Leghőbb vágya, hogy pilóta lehessen az LFO (Light Finding Operation) “Gekko state” szervezeténél, ami csúcs-szuper pilótákból áll, s melynek többek között gyerekkori kedvence, Holland is a tagja. Holland gyerekkorában hihetlen mutatványt mutatott be a deszkájával, amellyel teljesen lenyűgözte Rentont.
Az egyetlen szórakozási lehetőség ebben az unalmas városban a Trapar-okon (léghullámok) való szörfözés. Renton mindennapi unalmas és szerinte bosszantó életét éli, mígnem egy nap az LFO speciális különítménye “Nirvash typeZERO” be nem szakad a szobájába, csinos pilótájával együtt. S mikor Eureka kiszáll a gépből, Renton élete gyökeresen megváltozik.
Eureka tudtán kívül nagy bajt hoz Renton fejére: a hadsereg kiszúrja a garázst. Mituán lebombázzák azt, Renton kénytelen használni az “Amita Drive”-ot. Ez egy újfajta program, amelyet még az apja fejlesztett ki, ám azt pontosan nem tudta senki, milyen erővel rendelkezik, mivel a megalkotója már nem él.
Egy rövid harc során Renton legyőzi a hadsereg LFO-ját, azzal az energiával, amely az Amita Drive-ból szabadult el. Így Renton álma teljesülni látszik: beválasztják a Gekko state-be, ám hamarosan rá kell jönnie, az amit elképzel, nem mindig olyan mint a valóság…
Online részek:
KategóriákE