Fairy Tail 2 (2014)

Infó:

Eredeti cím フェアリーテイル 2
Angol cím Fairy Tail 2
Egyéb cím(ek) Fairy Tail Season 2
Besorolás anime, TV
Hossz 277 rész (1-2 évad)
Év 2014

Ismertető:

Majdnem egy év kihagyás után újra a képernyőn a Fairy Tail!

 

Amíg nem volt képernyőn…


Igen, lehet, hogy új dizájnokat kapnak a karakterek, új zenéket, de ezzel együtt nem változott semmi lényeges. Ez még mindig a jó öreg Fairy Tail, ugyanolyan humoros, ütős, drámával és akcióval spékelt, mint azelőtt. Az anime mindig is szorosan kapcsolódott a mangához, ami a mostani karakterújításokhoz is vezetett. Emellett, míg az anime pihent, a manga nagy sikerre tett szert, egyszerre több magazinban is megjelent, extra fejezetek követték egymást színes oldalakkal karöltve, és két melléktörténet is indult nemrégiben. De a legfontosabb, hogy rendesen elhúzott a Nagy Mágiajátékoktól, aminek köszönhetően az anime visszatérhetett a képernyőkre.

Történet:


A Nagy Mágiajátékok vége felé járunk, pontosan ott, ahol abbahagyták a sorozatot. Egy tipikusan tündéri buliba csöppenünk, ahol kirúgják a ház oldalát az ikersárkányok legyőzése után. Kedvenc céhünk így nyerésre áll, egy ponttal a háta mögött pedig a Sabertooth liheg, meg kell jegyezzem, eléggé rongyos állapotban, mind fizikailag, mind szellemileg, tekintve, hogy lassan egy hatalomátvétel látszik kibontakozni a céh falain belül. Miután az előző sorozatot néhány baljós képpel zárták, sejthetjük, hogy az első vidám percek után valaminek történnie kell. És ez így is van, ugyanis Gazille egy rejtélyessárkánytemetőre bukkan, ahol megidézik egy régóta halott sárkány szellemét (csak a szokásos napi rutin), és nem sokkal később a palotaőrök el is kapják barátainkat és börtönbe vetik Lucyt a kulcsai nélkül. És közben a Nagy Mágiajátékok utolsó fordulója vészesen közeledik. Egyre több dolog derül ki a sárkányokról, Acnologiáról, Zerefről, múltról, jövőről, és ez mind kapcsolódik valahogy az Elsötétülés Kapuhoz .
Mi történt 400 évvel ezelőtt? Ki a fekete köpenyes nő? Mégis miért olyan fontos július 7-ike? Ki a Sárkánykirály? Rengeteg kérdés halmozódik fel bennünk az események során. A legtöbbre választ is kapunk, de természetesen Hiro Mashima hozza a formáját; amint kegyesen elárul nekünk pár új infót, meglepő titkot, legalább ötöt kapunk a helyébe.

Vélemény:

 
Ugyan egyesek azt mondják, hogy „így meg úgy az új grafika, kérjük vissza a régit”, de nekem tetszik így. Sőt, az ember néhány rész után már észre sem veszi. Az openingek eltalálják a hangulatot, fülbemászóak, tipikusan Fairy Tailesek, BoA és a Back-On előadásában. Az endingben látszik egy kis változás, az eddigi chibik helyett most ember nagyságban bukkant fel Natsu és Lucy, aranyos zenékkel karöltve. Összességében, szerintem, nagyon megérte a folytatás, és rendkívülien sikerült, mint mindig, most is végig fenntartja az érdeklődést és nem telik el rész egy méretes bunyó nélkül. Azt hiszem, senkinek nem kell ajánlanom, hisz úgyis mindenki meg fogja nézni, aki szereti a mi kis máguscéhünket.