Final Fantasy VII – Dirge of Cerberus (2006)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Final Fantasy VII - Dirge of Cerberus png”

Infó:

Eredeti cím ダージュ オブ ケルベロス -ファイナルファンタジーVII/

japán
Besorolás anime, Egyéb
Hossz 1 rész
Év 2006

Ismertető:

3 évvel a Final Fantasy VII után járunk. Egy városban az utcákon ünnepség folyik. Az emberek boldogan táncolnak, vásárolgatnak, lufikat engednek az égbe, majd fellövik a tűzijátékot és a hangulat egyre jobb és jobb lesz. Valaki azonban mégsem veszi ki részét a mulatságból… Egy vörös ruhás férfi: Vincent Valentine.

Jelen esetben történetünk “főhőse”, akivel már találkozhattunk a játékon kívül más művekben is, mint pl. a “Final Fantasy VII – Advent Children” nevezetű csodálatos animációs filmben. Habár ott csak néha-néha tűnt fel szemünk előtt (persze mindig a legjobbkor). Most azonban a történet középpontjában ő áll, és 30 percen keresztül élvezhetjük és gyönyörködhetünk vörös köpenyében.

Vincent gondolataiba merülve ül a padlón. Egy szobában vagyunk, ahol a nyitott ablakon keresztül az utcáról behallatszik a vidám ricsaj, melybe idővel halk helikopter hangok vegyülnek, és a rotorok hangja lassan elnyomja az ünnepi zenét. Vincent felkapja fejét, és az ablakhoz rohan. A tömeget sikoltozni és menekülni látja. Fegyveres DG katonák (Deep Ground Soldiers) ereszkednek alá a mélybe (akiket az egykori Shin-Ra elnök hozott létre). Az ünnepség ezzel véget is ért… Midgar sorsát azonban Vincent és “csapata” nem nézi tétlenül. És ennek köszönhetően csodálatosan megalkotott harci jeleneteket láthatunk, ahol kedvenceinknek nem csak “emberekkel” kell harcolniuk. (Vincent-nek “Omega”-t is meg kell állítania.)

A történetben csatajeleneteket láthatunk leginkább, és persze a film végén egy meglepetés figura is megjelenik. Nagyjából ennyit is mondanék a történetről (a szereplők hátteréről írni túl sok helyet venne igénybe, ami itt nincs, és a spoilerezést is elkerülném). Ajánlom mindenkinek, hogy legalább a Final Fantasy VII – Advent Children-t nézze meg, mielőtt belefogna ebbe. Akik meg tehetik, és valóban meg akarják érteni a történetet, azoknak meg feltétlenül ajánlom a játékot elsőnek (bagoly mondja verébnek…). Anélkül csak sejthetik a “nézők”, hogy miről is van szó. De nagyon szép, úgyhogy tessék megnézni! És a zene véleményem szerint nagyon jó! Így két okból is érdemes végigvárni, míg lemennek az utolsó betűk. Kellemes szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?