Freezing (2011)

 

Képtalálat a következőre: „Freezing ico”

Eredeti cím フリージング
Angol cím Freezing
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2011
Ismertető:
Az emberiség a kihalás szélén áll, melynek hátterében a más dimenzióból származó lények, az úgynevezett “Nova“-k állnak.

A Nyugat Genetics az a hely, ahol a “Nova”-k ellen lányokat képeznek ki, az úgynevezett “Pandorákat”. A Pandorák annál erősebbek, minél több Stigma található a testükben (hátukon), átlagosan a Pandorákon kb. 4-6 darab ilyen található. Minden lánynak, mikor másodévesek lesznek, választaniuk kell egy bizonyos “Korlátozónak” (Limiter) nevezett fiút, akinek meg kell keresztelkednie a lánnyal, ami által képesek lesznek egy bizonyos “Erienbar Hálózat” (megosztják érzelmeiket) létrehozására, ami által a “Nova”-k fagyasztó mezejét képesek megszüntetni és sajátot létrehozni, amiben a Pandora szabadon mozoghat.

Történet

Főszereplőnk Aoi Kazuya, akinek a nővére meghalt a “Nova”-k elleni harcban. 4 évvel a nővére halála után Kazuya beiratkozik az Akadémiára, ahol első nap összetalálkozik a másodévesek legjobbjával, Satellizer L. Brigitte-tel, más néven az “Érinthetetlen Királynővel”. Kazuya hirtelen a nővérét pillantja meg a lányban, és átöleli, ami miatt a lány elveszti a Karnevált (egy verseny, ami alapján eldöntik, ki a legerősebb az évfolyamokon, évente csak egyszer rendezik meg). Amikor Kazuya meghallja, hogy Satellizer-senpai miatta vesztett, akkor bocsánatot akar kérni, ami még több gondot okoz neki, de Brigitte idővel egyre közelebb engedi a fiút, és egyre jobban összebarátkoznak. Vagy ez mélyebb lesz annál? Az majd kiderül a végén…

Látvány

Az anime hozza egy 2011-es anime színvonalát. A karakterek kidolgozottak, a harcok látványosak. A karakterek személyisége változó, ami jó, mert nem annyira egyhangú a történet.

Online részek:
KategóriákF
Írta: