Full Moon wo Sagashite (2002-03)

Képtalálat a következőre: „Full Moon wo Sagashite ico”

Infó:

Eredeti cím 満月[フルムーン]をさがして/

japán
Angol cím Searching for the Full Moon
Egyéb cím(ek) Full Moon o Sagashite
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 2002 – 2003

Ismertető:

A főszereplő egy 12 éves kislány, aki énekesnő szeretne lenni, egy 2 éve egy fiúnak tett ígéret miatt. Az ígéret szerint mindketten próbálják teljesíteni álmaikat, Mitsukinak ez az, hogy híres énekesnő legyen. De egy hatalmas probléma nehezíti a dolgát, lehetetlenné téve az álmai megvalósulását: a lány torokrákos.

Műtéttel meg lehetne menteni a hangja árán, de ő nem akarja, hogy megműtsék. Számára a halálnál is szörnyűbb az a gondolat, hogy ne tudjon énekelni. Egyszer felbukkan előtte 2 Shinigami (Halál istenei). A különös, hogy a lány képes látni őket. Így teljesen véletlenül közlik vele, hogy 1 éve van már csak hátra az életből. A lány ekkor dönt: bármi áron megpróbálja teljesíteni az álmát/ígéretét, ha már csak egy éve van… Amúgy a két Shinigami nagyon vicces duót alkot, a lány Meroko eléggé ügyetlen tud lenni és messziről látszik rajta, szerelmes Takutoba, aki a másik Shinigami. A lány nem nyugszik, amíg meg nem próbál átjutni a meghallgatáson, viszont ez több okból is lehetetlen (nincs még 16 éves, és a torka miatt nem énekelhet rendesen), ezért Takuto úgy dönt, kisegíti őt; átváltoztatja 16 évessé, és a torkát is erre az időre egészségessé teszi.

Úgy gondolja, nem sikerülhet a lánynak átmenni, de téved; Mitsukit kiválasztják. Így kezdődik el a karriere énekesnőként, és a két Shinigami is figyelemmel kíséri mindig, segítenek neki, egyre szorosabb lesz köztük a barátság…viszont a Shinigamik aranyszabálya, hogy a végzetet tilos megváltoztatni, és erre figyelniük is kell. Vajon sikerül Mitsukinak 1 év alatt híressé válnia, és megtalálnia Eichi-kunt, akinek az ígéretet tette? És a fiú még mindig szereti? A Shinigami-k meddig mehetnek el a lány segítésével?

Nagyon szép történetű, igencsak szomorú, szívfacsaró anime, bár vidáman indul nagyon. A második fele igazi kincs, érdemes megnézni! Még nekem is könnyeket csalogatott a szemembe, ami nem semmi 🙂

 

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákF

Vélemény, hozzászólás?