Fullmetal Alchemist (2003-04) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Fullmetal Alchemist ico”

Eredeti cím 鋼の錬金術師
Angol cím Fullmetal Alchemist
Magyar cím Fullmetal Alchemist – A Bölcsek kövének nyomában
Egyéb cím(ek) FMA TV
Besorolás anime, TV
Hossz 51 rész × 25 perc
Dátum 2003.10.04 – 2004.10.02
Ismertető:
„Az ember nem juthat semmihez anélkül, hogy adnia ne kelljen valamit cserébe. Amit nyerünk, azzal valami egyenértékűt elveszítünk. Ez az egyenértékűség elve, az alkímia legfőbb alapszabálya.”
Az animéről:
Az anime Hiromu Arakawa mangája alapján készült 2004-ben, ám nem teljesen egyezik a kettő. A 2009-ben kiadásra került Fullmetal Alchemist Brotherhood az, ami ténylegesen a manga történetét dolgozza fel. Mondhatnánk, ez egy alternatív cselekményfonal, de mégis gyönyörű történet.
Történet:

A történet főszereplői Edward és Alphonse Elric. Mindketten alkimisták, akik egy sikertelen transzmutáció miatt súlyos veszteségeket szenvedtek. Elvesztett édesanyjuk hiánya miatt, hogy visszaszerezzék őt a halálból, emberi transzmutációt hajtottak végre, ami nem csak, hogy tabu az alkimisták körében, hanem hatalmas áldozatokat is követel. Edward esetében a jobb karja és bal lába, Alphose esetében az egész teste volt ez az áldozat. Az idősebbik fivér, Edward épp az utolsó pillanatban öccse lelkét egy páncélhoz tudta csatolni, így megmentve az életét. A balul elsült transzmutáció után az egykori szomszédjuk – az automail készítéssel foglalkozó Pinako Rockbell és unokája, Winry -, művégtagokkal szerelik fel Edwardot, hogy elindulhassanak visszaszerezni a testüket.

Az első útjuk Amestrisbe vezet, ahol Edward sikeres állami alkimista vizsgát tesz, valamint megkapja állami alkimista nevét is, az Acél Alkimistát. Ezek után a két fiatal elkezd kutatni, hogy miként szerezhetik vissza a testüket. Az egyetlen használható nyom, amit találnak, az a Bölcsek Köve lenne, amiről legendák szólnak. Vajon tényleg megtalálják a választ és a megoldást, vagy csak újabb kérdésekbe és talányokba ütköznek?
Valamint… mégis mik azok a homunkuluszok?

Vélemény:
Gyönyörű grafika és hangulatos zene, illetve cselekmény jellemzi ezt a sorozatot. Az anime 51 részes, de kitoldották egy mozival is 2005-ben, ami lezárja az eseményeket, Shanballa hódítója címmel. Nekem nagyon tetszett a történet, és egyik kedvenc animém. Van benne kellő akció és kellő érzelem is. Nagyon sok szó van a barátságról és magáról az életről, valamint az élni akarásról. Ajánlom mindenkinek a megnézését, hiszen mikor megjelent, nagyot robbant az animék világában.
Online részek:
KategóriákF

Vélemény, hozzászólás?