Furi Kuri (2000-01)

Képtalálat a következőre: „Furi Kuri ico”

 

Eredeti cím フリクリ
Angol cím FLCL
Egyéb cím(ek) Fooly Cooly
Besorolás anime, OVA
Hossz 6 rész × 25 perc
Dátum 2000.04.26 – 2001.03.16
Ismertető:
A történet főhőse Nandaba Naota-kun, aki egy azonosíthatatlan, unalmas városkában él. Saját bevallása szerint nem történik ott semmi. A legnagyobb szenzáció, hogy a városba települt gyár mindig ugyanabban az időben fújja ki a gőzt, ami aztán szétterül a városon. Naota sokat lóg Amerikába költözött bátyja barátnőjével, Mamimival. Kapcsolatuk elég különös, a lány ugyanis Naotán vezeti le fel-felgyülemlő vágyait. Egyik alkalommal, mikor a városka hídján állnak, egy motoros zavarja meg társalgásukat. A motoros átgázol Naotán, majd miután mesterséges lélegeztetéssel újraélesztette, felhúzza gitárját, mint valami groteszk láncfűrészt és teljes erőből fejbe vágja a fiút, majd elviharzik.

Naota fején estére hatalmas púp nő, de nem hagyományos púp ez, inkább olyan, mint egy szarv. Később ebből a púpból 2 robot mászik elő és ádáz csatába kezdenek, miközben az egyik még mindig a fiú fejéből lóg ki. Természetesen befut a gázoló is, akit egyébként Haruhara Harukónak hívnak és saját bevallása szerint csak utazó, de valójában földönkívüli. Miután az egyik robotot legyőzték, a másik pedig Haruko gitárcsapása után megszelídült, helyreáll a béke. A megszelídített robot, akinek színe vörösről zöldre váltott, Naotához költözik és háztartási munkát végez, sőt, Haruko is betoppan, házvezetőnő lesz náluk.

Hogy mit akar valójában Haruko? Hogy mire jó Naota feje, és miért nőnek ki robotok belőle? Hogy mi a célja a vastag szemöldökű fickónak? Hogy a gonoszok miért akarják gigantikus vasalókkal kivasalni a Földet? Nos, talán megtudod, ha végignézed a 6 részes animét.

Ahogy a címe is mutatja, ez egy őrülten király anime. Tulajdonképpen egymást érő pihentebbnél pihentebb viccek sorozata. Olyannyira, hogy edzetlen szemlélő számára az első rész végére már nyomasztóvá válhat. Röviden összefoglalva, az FLCL olyan, mintha az Excel Sagát 6 részbe tömörítettük volna, majd vettük volna a négyzetét. Csak fanatikusok és edzett animések nézzék meg, bár én ajánlom, felejthetetlen szórakozást nyújt.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész
 04. rész  05. rész  06. rész

 

KategóriákF
Írta: