Fuse: Teppou Musume no Torimonochou (2012)

Eredeti cím 伏 鉄砲娘の捕物帳
Angol cím Fuse: A Gun Girl’s Detective Story
Egyéb cím(ek) Fuse Teppō Musume no Torimonochō
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész × 110 perc
Év 2012.10.20
Ismertető:
Inga
„In” a dolgok kezdete, „ga” pedig azok vége.
Mindkettőre szükség van egy történetnél.

A történet elején megismerhetjük a főszereplőt, a gyors és ügyes vadász, Ooyama Hamaji személyében, aki a hegyekben él és nemrég hunyt el a nagyapja. Hamaji levelet kap bátyjától, aki meghívja magához Edóba. A nyüzsgő városba érkezve azonban tudomást szerez a Fusékről, amelyek különös ember-kutya lények és az emberek lelkével táplálkoznak. Edo földesura pedig pénzdíjat ad azoknak, akik megszerzik egy Fuse fejét. Hamaji találkozik Shinóval, aki magával rángatja a bajba, de végül is útba igazítja az eltévedt lányt. Ezek után végre megtalálja a bátyját, akivel vadásznak állnak és elkezdik keresni a maradék Fuséket a városban. Azonban a vadászat nem pont úgy alakul, ahogy tervezték. Hamajinak birtokába jut egy levél, ami lényegében megfordítja a világát.

Egy női vadász és egy fehér kan kutya.

 

A műről

Az eredeti mű Takizawa Bakin novelje, 106 kötetes és 28 éven keresztül írta a szerző, ám a végére szinte megvakult, így a lányának diktálta. (Mellesleg a történetben ez szerepel.) Ezt adaptálta Kazuki Sakuraba, és az ő rövidített novelje alapján készült az anime. A grafikája viszonylag szép, a hátterek pedig kidolgozottak.

Vélemény

Összességében nem volt rossz anime, bár helyenként lassabb és tekintve, hogy hosszabb műből készítették, a történetből is lefarigcsáltak egy kicsit, de ez nem túl zavaró. Van egy-két karakter, például Meido vagy a császár, akik érdekesek voltak, csak sajnos nem igazán lettek bemutatva. A lezárás viszont egész megfelelő volt, még ha volt is benne egy kis kanyar. A grafikát nem vitték túlzásba, semmi csillogás nincsen benne és szépen ki van dolgozva, szóval jó, ahogy van.