Fushigi Yuugi (1995-96)

Képtalálat a következőre: „Fushigi Yuugi 512x512”

 

Eredeti cím ふしぎ遊戯
Angol cím The Mysterious Play
Egyéb cím(ek) Fushigi Yuugi TV
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Dátum 1995 – 1996
Ismertető:
Az anime Yu Watase nevéhez fűződik. Néhány szóban így foglalhatnám össze: szerelem, vér, dráma, szenvedély. Természetesen ezek megfelelő elegye. Főként 14 év körüli lányoknak ajánlanám. Fiúknak ez túl nyálas, a kisebb korosztály számára pedig nem való!

A történetről röviden:
Rögtön az elején megismerkedhetünk az abszolút főszereplővel, Yuuki Miakával. Ő egy 16 éves gimnazista lány. Kissé szétszórt, de nagyon imádnivaló és mindene a hasa. Az ő legjobb barátnője Hongo Yui, szintén gimnazista. De ő már sokkal komolyabb, céltudatosabb lány. Az első részben egy könyvtárba vezet utuk, ahol az egyik elzárt részlegben egy könyvre bukkannak. Kínaiul van, ezért csak Yui tudja olvasni. Ez a bizonyos kötet a Négy Isten Univerzuma címet viseli. Néhány sor elolvasása után egy vörös fényt látnak, majd különös helyen ébrednek. Az ősi Kínába kerülnek, ahol rögtön bajba keverednek. Megtámadja őket néhány bandita. De szerencsére egy fiatal, erős és igen jóképű idegen a segítségükre siet, ő Tamahome. Hamarosan róla is kiderül, hogy csak pénzbeli juttatás fejében kergette el az útonállókat. Míg ő, és Miaka veszekszenek, Yui előtt ismét feltűnik ez a vöröses fény, és ismét a könyvtárban találja magát. Nemsokára rájön, hogy a könyv, amit olvas, Miakáról szól. Ezzel kezdetét is veszi a történet.

Az ősi Kínában, a könyv világában, minden égtájnak megvan a maga istensége. Miaka esetében ez Suzaku, a tűzmadár. Ő maga pedig Suzaku no Miko, azaz Suzaku papnője. Az a feladata, hogy maga köré gyűjtse a hét seishi-t, harcost, akik mind valamilyen különleges erő birtokosai. Ha ez sikerül neki, megidézheti Suzakut, és hármat kívánhat. Ez mind szép és jó, csak nem ilyen egyszerű a dolog! Ugyanis a szomszédos tartománynak is van egy papnője, Seeiryu no Miko, aki nem más, mint Yui. Már önmagában ez elegendő lenne a kettejük közti harchoz, de bejön a képbe Tamahome is. Az ő szerelméért rivalizál egymással a két lány. Emellett Yui-t sikerül becsapni is, ami miatt a barátság közte és Miaka közt örökre felszakadni látszik. De nem ez az egyetlen szerelmi szál a történetben. Sőt, igen sok van belőlük, ezért nem is sorolnám fel őket. Ha érdekel valakit, nézze csak meg!

Ha nagyon akarjuk, el lehet választani egymástól egy jó és egy rossz oldalt, de valójában ez nem pont így néz ki. Mindkét fél esetében ugyanúgy vannak jók és rosszak is. Igaz, Miaka oldalán ez csak néhány tulajdonságban és az esetleges múltban jelenik meg, míg Yui emberei között akadnak igazán gonoszak is. Az anime igazából nem a két ellentétes erő csatározásáról szól, hanem hogy két barát, akik ellenségekké lettek, hogyan találnak rá ismét egymásra. Persze megtűzdelve még rengeteg mellékszállal.

A seiyuk (a szereplők hangjai) szerintem nagyon találóak és jól visszaadják a karakterek jellemét.

A rajzok is nagyon szépek, legalábbis az én tetszésemet elnyerték. Maga a sorozat 52 részes, de készült még hozzá három OVA is. Őszintén bevallom, ezek nekem nem tetszettek annyira, de azt sem mondanám, hogy rosszak. Azt semmiképp sem javaslom, hogy kihagyjátok őket! Főleg mert a sorozat úgy fejeződik be, hogy nagyon várod a folytatást!

Ha esetleg már láttad, és megtetszett, ajánlom Watase-sensei másik népszerű animéjét, az Ayashi no Cerest is. Igaz, ez valamivel brutálisabb, mint a Fushigi Yuugi, de van olyan jó!

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ  12.RÉSZ  13.RÉSZ  14.RÉSZ  15.RÉSZ
 16.RÉSZ  17.RÉSZ  18.RÉSZ  19.RÉSZ  20.RÉSZ
 21.RÉSZ  22.RÉSZ  23.RÉSZ  24.RÉSZ  25.RÉSZ
 26.RÉSZ  27.RÉSZ  28.RÉSZ  29.RÉSZ  30.RÉSZ
 31.RÉSZ  32.RÉSZ  33.RÉSZ  34.RÉSZ  35.RÉSZ
 36.RÉSZ  37.RÉSZ  38.RÉSZ  39.RÉSZ  40.RÉSZ
 41.RÉSZ  42.RÉSZ  43.RÉSZ  44.RÉSZ  45.RÉSZ
 46.RÉSZ  47.RÉSZ  48.RÉSZ  49.RÉSZ  50.RÉSZ
 51.RÉSZ  52.RÉSZ
The Mysterious Play OVA 2
01.RÉSZ 02.RÉSZ 03.RÉSZ
04.RÉSZ 05.RÉSZ 06.RÉSZ
The Mysterious Play OVA 3
01.RÉSZ 02.RÉSZ 03.RÉSZ 04.RÉSZ

 

KategóriákF

Vélemény, hozzászólás?