Fuyu no Semi (2007)

Eredeti cím 冬の蝉
Angol cím Winter Cicada
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 3 rész
Év 2007
Ismertető:
Szerintem nincs olyan yaoi-fan, akinek be kellene mutatni Yuka Nitta: Haru wo Daite Ita c. mangáját/animéjét. A Fuyu no Semi (Winter Cicada) a manga egy kis története, az egyik forgatókönyv, melyet Iwakinak és Katounak kell eljátszania.
A történet maga a Meiji korszakban játszódik, amikor is a Birodalom és a Bakufu szembeszáll egymással. Az egyik célja, hogy Japán megnyíljon a világnak, míg a másiké épp az elzárkózás. Ezekben a puskakoporos időkben találkozik egymással Akizuki Keiichirou és Kusaka Touma. Akizuki a Bakufu tagja, míg Kusaka a Choshu tagja, így törvényszerű lenne, hogy gyűlöljék egymást. De nem így történik. Kusaka klánja nézeteit elvetve, szintén az ország megnyitása mellett voksol. Első találkozásuk után évekig nem is hallanak egymásról, majd a véletlen ismét összehozza őket. Kusaka angolul akar tanulni (amit nem tehet meg), míg Akizuki már tanul is, így felajánlja majd Kusaka-nak, hogy tanítani fogja.
Lassan barátokká, majd szerelmesekké válnak, ekkor azonban közbeszól a történelem. Kitört a belső háború, és bármennyire is ódzkodnak tőle, a kötelesség mind a kettőjüket saját hadseregébe hívja. És ettől a naptól kezdve ellenségekké válnak… ellenségekké, akik mégis egymást szeretik, egymásért égnek. Hogy mi lesz a vége? Meg kell nézni és kiderül.
Én már nagyon vártam, hogy kijöjjön ez az OVA. A történetben nem csalódtam, a zenéjéért rajongok. Az endingért meg élek-halok. Sajnos a grafika néha nagy csalódás volt. Igaz, eltörpül a többi szépség mellett, azért zavaróak a hirtelen elnagyolt rajzok. Ennek ellenére kihagyhatatlan mindenkinek, aki szeretei a romantikát, drámát és persze a yaoit.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész

 

CategoriesF