Fuyu no Sonata (2009-10)

Eredeti cím 겨울연가
Angol cím Winter Sonata
Egyéb cím(ek) Winter Ballad, Winter Love Story, 冬のソナタ
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2009 – 2010
Ismertető:
Keletkezés:
Az anime egy rendkívül népszerű koreai sorozatot dolgoz fel. Az azonos című „Kdrama” 2002-ben látta meg a napvilágot és összesen 20, nagyjából egy órás epizódból áll. A sorozat hatalmas sikert aratott Japánban, így nem csoda, hogy anime is készült belőle. Hogy néhány főszereplőt is említsek: Kang Joon Sangot Bae Yong Joon, Jung Yujint Choi Jo Woo, Kim Sang Hyuk-t pedig Park Yong Ha alakítja. A sorozat egyszerűen gyönyörű, a színészi játék, a dalok és a helyszínek is kiválóak, egyszóval kötelező darab azoknak, akik látták az animét (és azoknak is, akik még nem).Alaptörténet:
Az anime a kdramával ellentétben két szálon fut, ami talán zavaros lehet azok számára, akik nem ismerik a történetet. A fő szálat Yujin és Joonsang visszaemlékezései adják. Történetük azzal veszi kezdetét, hogy Joon-sang átiratkozik a chuncheoni középiskolába, azzal a céllal, hogy megtalálja az apját, akit még sosem látott, és akiről édesanyja sem hajlandó beszélni. A chuncheoni iskolában ismerkedik meg Yujinnel. A szerelem köztük hamar fellobban, és kezdetét veszik a békés, boldog napok, melyeket együtt tölt a két szerelmes. A párt azonban nem nézi mindenki jó szemmel. Sang-hyuk, Yujin gyerekkori barátja titkon fülig szerelmes a lányba, és nem képes elviselni a gondolatot, hogy Joon-sang ilyen könnyen elvette tőle. Hasonló cipőben jár Oh Chelin is, aki már az első naptól próbálta megkörnyékezni Joon-sangot, ám a fiú mindig elutasító volt vele. Mégis úgy tűnt, semmi sem zavarhatja meg Yujin és Joon-sang tökéletes románcát. Ám ekkor véget ér a tél és a szerelmes dal is hirtelen elnémul.
Kivitelezés:
Az anime mind grafikájában, mind pedig hangzásában az eredeti koreai sorozatot idézi, a szereplők szinte a megszólalásig hasonlítanak a színészekre. Ez az oka, hogy a karakterdesign is viszonylag egyszerűnek tűnik, főleg egy 2009-es animéhez képest. A zenékre nem lehet panasz, az anime betétdalai is az eredeti (és nagysikerű) OST alapján készültek, de persze ezek mellett számos új dallam is felcsendül. Maga az opening dal például Ryu ’ From the Beginning Until Now’ címen elhíresült dala, ami a kdrama nyitózenéje és egyik fő témája is egyben, míg az ending (Believe You) egy teljesen új dal.
Szinkron:
Elsőre bizonyára sokakat el fog rémíteni, de az anime koreai szinkronnal fut, ugyanis az eredeti színészeket kérték fel arra, hogy hangjukat kölcsönözzék karaktereiknek. A koreai nyelv kezdetben biztosan szokatlan lesz, de hamar meg lehet szokni, tehát emiatt senki se mondjon le a sorozatról!
Egyéni vélemény és ajánlás:
A koreai sorozat nekem nagy kedvencem, így kicsit tartottam tőle, hogy az anime nem fogja nyújtani a várt színvonalat. Szerencsére azonban kellemesen csalódtam benne, ugyanis tökéletesen hozza a Winter Sonata egyedi hangulatát. Mindenkinek ajánlom tehát ezt az animét, aki egy kis szívfacsaró romantikus drámára vágyik.
Online részek:
 00. rész  01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész  09. rész
 10. rész  11. rész  12. rész  13. rész  14. rész
 15. rész  16. rész  17. rész  18. rész  19. rész
 20. rész  21. rész  22. rész  23. rész  24. rész
 25. rész  26. rész

 

CategoriesF