G.I. Joe: The Movie (1987) (magyarul)

wiki-background

Infó:

Eredeti cím nincs megadva
Angol cím G.I. Joe: The Movie
Magyar cím G.I. Joe: The Movie
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás koprodukciós anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1987

Ismertető:

A gonosz szervezet, a Kobra világuralomra tör. Hogy őket megfékezzék, az AMERIKAI kormány létrehoz egy különleges kommandót, a Kommandót (hehe). A mozifilmben a két szervezet párharcát láthatjuk viszont, valamint rengeteg szereplőt, akinek nagyrésze csak 2-3 szavas szöveget kapott, és nem tűnik fel kétszer a film során.

A világot aktuálisan fenyegető veszély a Kobrara nevű nép, akik a sarkvidéken élnek, és akik a legutóbbi jégkorszak előtt a világot uralták, és lassan szeretnék visszavenni a hatalmat az időközben megokosodott barbár majmoktól. Ehhez pedig a Kommandó legújabb eszközére, a mobil energiaellátóra van szükségük.

A történet ezzel kifújt. Marad a lövöldözés, a hős amerikaiak harca, akik a filmben bevallják, hogy az adófizetők pénzét szórják, akik jó kapcsolatokkal a hadbíróságot is megúszhatják, akik felelőtlenek, szervezetlenek és hozzá nem értők. A mozi lényegében maga az amerikai életérzés, ami elképesztően jó szórakozást nyújt 6 év alatt, illetve 40-es IQ esetén. Aki nem esik ebbe a kategóriába, az legfeljebb kínjában tud mosolyogni ezen az “alkotáson”.

De akkor mit keres mégis az amerikaiak dicshimnusza egy animés oldalon? Mert az animáció a ’80-as évek színvonalához képest kimagasló, és természetesen nem amerikai érdem. A mozit ugyanis teljes egészében a japánok animálták, egész pontosan a TOEI Animation stúdió (Sailor Moon, Dragon Ball), ez lényegében a film egyetlen érdeme.