Gakkatsu! (2012)

Eredeti cím ガッ活!
Angol cím Gakkatsu!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2012
Ismertető:
Egy rendkívül fura flash animét mutatnék most be. Részenként nem valami hosszú, mindössze 5 perces, mégis képes az embert lefárasztani a szereplők agymenéseivel.

Történet

Adott egy kitalált középiskola, ahol a tanulószoba idejét meghagyták a diákoknak. Így Takachiho Chiho önerőből itt tart már-már a szabad bölcsészi filozófia témáit is megszégyenítő beszélgetéseket. Legyen az most az, hogy miért jönnek a földönkívüliek a Földre, hogy hívod édesanyádat és más, egyébként totál hétköznapinak tűnő kérdések, amik egyébiránt eszünkbe se jutnának a mindennapokban…

A műről

A sorozat első öt részét március 20 és 24 közt elővetítették az NHK-E TV-csatornán, azonban a tényleges sugárzása (és folytatása) csak május 8-tól kezdődött meg az NHK azon csatornáján, amelyet mobiltelefonokra specializáltak.
A részek elég rövidek, de kegyetlenül fárasztóak, amire a flash animáció még rá is tesz egy lapáttal. A hangok terén az opening egy pörgősebb gitárszóló, de ennyiben ki is merült a zene fogalma a sorozat esetében. A szinkronhangok amolyan “elmennek” kategóriát képeznének, de a komédiás jelleget tartják, ahogy az ilyenkor elvárható már-már túlartikulált beszédeket is, amiket a magasztos tartalmú szónoklatok paródiájaként jellemezhetnénk.

Vélemény

Szerintem abszolút nézhető, kellemes, agyzsibbasztást biztosító sorozatról beszélhetünk. Egyszeri próbát bárkinek megér, nézzen csak bele. De szabad bölcsész vagy filozófusi diplomához való segítséget senki se várjon el tőle!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész

 

CategoriesG