Gakkou Gurashi! (2015)

Képtalálat a következőre: „gakkou gurashi ico”

Eredeti cím がっこうぐらし!
Angol cím School-Live!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Év 2015.07.09 – 2015.09.24
Ismertető:
Az iskola sokunknak egy rémes és fárasztó hely. De Yuki Takeya-nak nem! A élénk, vidám bár kissé szétszort lány imádja az iskolát, számára az épület minden szeglete tartalmaz valami jót és izgalmasat, nem véletlen, hogy Yuki tagja a Sulilakó Klubnak. A klubba vele együtt négy lány jár, illetve egy okos és játékos kiskutya. A lányok szeretik egymást, sokat nevetnek, sokszor megviccelik egymást, igaz barátok. Ám a boldog felszín alatt valami sötét és ijesztő rejtőzik, amit Yuki nem igazán akar elfogadni. A többi lány pedig belemegy a dologba, eljátsszák a vidám, iskolás életet barátnőjük kedvéért, és miközben folyamatosan hazudnak neki, küzdenek az életbenmaradásért, és a szörnyű emlékeikkel.

Szereplők

Yuki Takeya: Élénk, vidám lány, bár könnyen elkalandozik a figyelme. Imádja az iskolát, és a barátait, és mindenáron ragaszkodik hozzájuk, még akkor is, ha a világ körülötte gyökeresen megváltozik.

Kurumi Ebisuzawa: Egy okos és vagány lány, aki mindent megtesz, hogy megvédje a többieket. De a kemény külső kissé megtört lelket takar.

Miki Naoki: A klub legfiatalabb tagja, de elég komoly és felnőttes tud lenni, valamint imád olvasni. Nagyon szereti Yukit, és nem tarja túl helyesnek, amit vele tesznek.

Yuuri Wakasa: A kedves és törődő “nővér” karakter, aki olykor igencsak ijesztő tud lenni.

Megumi Sakura: A történet egyetlen fontos felnőttje. Tanár létére olykor igen gyerekes tud lenni, de nagyon szereti a diákjait.

Megvalósítás

A grafika szép és látványos, a színeket nagyon jól használják a hangulat éreztetéséhez. Az opening egy aranyos, pörgős szám, ami olykor groteszk összhangban áll az alatta látható képekkel.

Összegzés

Senki ne ítélje meg ezt az animét az első rész, a trailer és az opening alapján, mert a felszínen lányos slice of life-nak tűnő anime egy sokkal drámaibb sorozatot rejt. Végignézni azt, hogy mi mindent vesztettek el a lányok, gyakran csalt könnyeket a szemembe, és a vicces részek is inkább szomorúvá váltak. Akik szeretnének egy aranyos, de helyenként szomorú animét nézni, azoknak csak ajánlani tudom.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákG
Írta: