Gakuen Alice (2004-05)

 photo group.png

Infó:

Eredeti cím 学園アリス
Angol cím Campus Alice
Egyéb cím(ek) Alice Academy
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2004 – 2005

Ismertető:

Sakura Mikan egy kislány, aki éli teljesen hétköznapi napjait nagyapjával a kis falujukban. Ám egyik nap kiderül, hogy az iskolájukat be fogják zárni. Mikan-chan nagyon kiborul, mivel nem akar elmenni arról a helyről, ahol legjobb barátnőjével, Hotaru-val találkozott… Kiderül, hogy az iskola tanulóit áthelyezik a város iskolájába… Ez eddig szép és jó… Ám mikor megtudja, hogy Hotaru is elmegy, akkor betelik nála a pohár. Teljesen összetör, hogy barátnőjének egy elit iskolába, pontosan az Alice Akadámiára kell mennie… Mikan hiába vár bármiféle visszajelzést barátnőjétől, semmit se kap… Ezért úgy dönt, hogy útra kel és megkeresi az iskolát, ahova barátnője jár…

De az Alice Akadémia nem egy közönséges és hétköznapi iskola. Az iskolába a különleges képességgel rendelkező diákokat veszik csak fel. Ezeket a képességeket nevezik Alice-nak… És mivel az iskolába nem mehetnek be látogatók, Mikan úgy dönt, hogy be fog lépni az iskolába… Ám ezt nagyon rosszul tette, mivel az osztályban mindenki piszkálja, kiközösíti őt, mivel neki még nincs képessége… Vajon sikerül neki beilleszkednie?

A Gakuen Alice egy nagyon aranyos anime. A vígjáték kedvelőinek szerintem kötelező. A rajzolása szerintem magával ragadó, aranyos. A zenét is remekül eltalálták. Habár néha kicsit fárasztó a sok pihent hülyeség, de ha az ember éppen nincs toppon, pont jól jön egy-egy rész megnézése, hogy kicsit dobjon hangulatán.

KategóriákG

Vélemény, hozzászólás?