Galilei Donna (2013)

Eredeti cím ガリレイドンナ
Angol cím Galilei Donna
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2013
Ismertető:
„Egészen mostanáig nem éreztem úgy, hogy szükség lenne arra, hogy megértsenek. Sosem voltam magányos. Egészen addig, amíg nem találkoztam veled.”

Három lány, akik különböző korúak, különböző érzésekkel, különböző közegben. Egy esemény mégis összehozza őket. Mindhármukra szemet vet egy gazdag vállalkozó. Hogy miért? A világ, ahol élnek, kezd kifogyni az energiából és ők lehet, hogy tudnak valamit, ami segíthet. Mégis mi lehet az a titok, amit három lánytól deríthet ki egy gazdag vállalkozó? És hogy kerülnek a képbe az égi kalózok?

A három testvér:

Hozuki Ferrari: A legkisebb a testvérek közül, még csak 13, de korát meghazudtoló tehetsége van a gépek megépítéséhez. Imádja a japán kultúrát és cukorkát, lévén apja Japánból, Kyotóból származik, emellett a kedvence az aranyhal, amiről a hajóját és az azt irányító Grande Rossót formázza.

Kazuki Ferrari: A középső testvér, aki a 17 éves gimnazista lányok életét éli és bele van esve egy srácba a suliból. Elég zárkózott, így nagyon felzaklatja, hogy menekülniük kell, bár végül megmutatja, mennyire bátor tud lenni, ha a testvéreiről van szó.

Hazuki Ferrari: A legidősebb nővér, 20 éves jogásztanonc, aki enyhe alkoholproblémákkal küzdve éli saját életét külön a családjától. Mindvégig úgy gondolja, a jog az, ami útmutató kell legyen minden ember számára, de később rájön, az élet sokszor más cselekvésre készteti az embereket, még őt és testvéreit is.

Mégis mi az, ami szüleiken – Sylvia Ferrarin és Geshio Ferrarin – kívül közös bennük? Nem csak az, hogy a világ egyik legnagyobb energiaellátó cége – az Adnimoon – van a nyomukban és hogy egy hajóban utaznak egy nővel – Anna Hendrix-szel –, aki ugyanazt keresi, amiért őket üldözik, hanem az, hogy ők Galileo Galilei leszármazottai.

Megvalósítás:

Nekem nagyon tetszett a megrajzolás, a modern képi világ, az arcok, a ruhák és a technika, amivel a gépek működtek. Nem ez az első A-1 Pictures mű, amit látok, igazából ebben nem csalódhatunk. Szerintem egy ilyen csajos animéhez illik mind az opening, mind az ending.

Saját vélemény:

Már az első rész lekötött, a titok, ami végigkíséri a történetet, szerintem mindenki elméjét megmozgatja, bár egy idő után már sejthető a végkifejlet, mégis az ember szeretné tudni, hova is jut ez a kedves kis csapat. Tetszik, hogy sok helyre eljutnak és az, hogy kedvesek a karakterek, van benne humor, érzelem, komolyság és bánat is. Az utolsó előtti részbe, ha igazán belegondol az ember, szinte szívbemarkoló, de mégis szép. Ajánlom minden korosztálynak, nemtől függetlenül, ha egy izgalmasan könnyed történetre vágyik.

Online részek:
 01.RÉSZ  02.RÉSZ  03.RÉSZ  04.RÉSZ  05.RÉSZ
 06.RÉSZ  07.RÉSZ  08.RÉSZ  09.RÉSZ  10.RÉSZ
 11.RÉSZ

 

KategóriákG
Írta: