Gallery Fake (2005)

Infó:

Eredeti cím ギャラリーフェイク
Angol cím Gallery Fake
Magyar cím Gallery Fake
Egyéb cím(ek) GALLERY FAKE
Besorolás anime, TV
Hossz 37 rész
Idehaza 37 rész (felirattal ment a tévében)
Év 2005

Ismertető:

Véleményem szerint ez az anime igazán rászolgált a dicséretre. Van mondanivalója, a humor sem marad el belőle és a grafikája is tetszetős, nekem mindenesetre bejött. Továbbá szerintem ez is egy olyan típusú anime, ami ékes bizonyítéka annak, hogy ebben a műfajban az átlagosnál jóval kevesebb alkotás épül klisékre.

A történet Fujita Reijiről szól, aki a Gallery Fake nevű bolt tulajdonosa. Erről az üzletről a kívülállók azt gondolhatnák, hogy híres festmények másolataival való kereskedésre szakosodott, ám ez csak a látszat. Valójában itt futnak össze a virágzó alvilági műkincskereskedelem láncai.

Mitamura Sayoko, egy közeli galéria vezetője azonban nem nézi jó szemmel a félig-meddig alvilági személy ténykedéseit. Az ő véleménye szerint fel kell számolni a művészeteket beszennyező csempészetet. Kettejük ellentéte meghatározó lesz a későbbi eseményekben. A történet előrehaladtával azonban előkerülnek Fujita pozitív tulajdonságai, és már az első pillanattól kezdve nagyfokú szakértelemről tesz tanúbizonyságot. Az embernek egyre inkább az az érzése támad, hogy Fujitát a pénz nem, csakis a művészet érdekli. A főhőssel jóban-rosszban együtt tart Halifa Sara, aki egy igazi hercegnő. Múltját azonban beárnyékolja, hogy országát a közelmúltban háborús események sújtották, melyek mély nyomokat hagytak benne.

A sorozatot jelenleg épp adja az A+, így bárki megtekintheti. Továbbá aki lemaradt róla, az se aggódjon, valószínűleg még párszor meg fogják ismételni.

KategóriákG