Gangsta. (2015)

Képtalálat a következőre: „Gangsta. ico”

Eredeti cím GANGSTA.
Angol cím Gangsta.
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Év 2015.07.02
Ismertető:
Előzmények:

Mint oly sok anime, ez is manga testvérének adoptációja, melyet 2011-ben publikáltak. Az animén kívül készült belőle dráma is.

Történet:

Benriya. Egy két főből álló kis csapat (név szerint Nicolas és Worick, előbbi az erő, utóbbi inkább az ész megtestesítője), mely bármilyen piszkos munkát elvállal egy Ergastulum nevű kisvárosban. A várost négy nagy maffiacsalád irányítja, ám többen is pályáznak az ő tisztjükre. Mint például Barry, akinek kis csapata annál inkább szemet szúrt a nagyágyúknak, ezért felbérelnek egy takarítóbrigádot, a rendőrségen keresztül(!), akik nem mások, mint a benriyák. Miután sikerül feltakarítani (értsd: mészárszékre vinni) az egész brigádot, egyetlen egy tagját hagyják életben, ő pedig egy Alex nevű prostituált, aki így jobbat nem tudván, csatlakozik a benriyákhoz.

Dögcédulások:

És hogy hogyan is intéztek el ketten egy egész maffiasejtet? Vagyis igazából 90%-ban Nicolas? Úgy, hogy ő egy dögcédulás. Egy kísérlet a szuperkatona kifejlesztésére, mely balul sült el. Twilightoknak is hívják őket. Ezen katonáknak két választásuk van: vagy igen rövid életűek, vagy egy cerberus nevű gyógyszer (drog) kell szedniük a túléléshez. Cserébe viszont emberfeletti erővel rendelkeznek, így Nic is képes egy szál katanával lőfegyverek ellen harcolni. Ezen katonák osztályozva vannak erejük szerint, mely a dögcédulájukon van feltüntetve. Minél erősebbek, annál alacsonyabb a betű, ill. számkombináció a cédulán. Bár Nic esete ebben is egy kissé különc.

Karakterek

Nicolas Brown: származását tekintve kínai, és igen alacsony. Ezzel folyamatosan cukkolják is. Erőteljesen nagyot hall, majdnem teljesen süket, emiatt beszélni is csak kissé fojtva, pöszén tud, így általában inkább csendben marad.
Worick Arcangelo: A benriya frontembere, fő foglalkozását tekintve selyemfiú, igazi nagydumás, Nic helyett is beszél. Fél szemére vak.
Alex Benedetto: Egy prostituált. Korábban Barry Abbot fennhatósága alatt volt, aki drogokkal vette rá a prostitúcióra, később ez igazán komoly lelki sebeket hagy a lányon, mely hosszú ideig kísérti még. Alapvetően gondoskodó, egyáltalán nem erőszakos típus, és kiváló énekes.
Később egyre jobban belekeverednek a maffia ügyeibe, valamint sok minden kiderül Nic és Worick múltjáról. Hogy miként került az utcára egy jómódú családból származó tizenéves fiú? Hogy kik is a Twilightok? Nézzétek meg és megtudjátok!

Vélemény:

Elég komoly, szókimondó és véres az anime hangulata, ugyanakkor jókor jó helyen előfordulnak poénok is. Nem egy könnyű esti olvasmány. Mindenképp 18 karikás, gyengébb idegzetűek inkább hanyagolják, de akik nem riadnak vissza a kemény valóságtól, azoknak mindenféleképpen jó választás lehet.

CategoriesG