Gatchaman Crowds (2013)

Képtalálat a következőre: „Gatchaman Crowds ico”

Eredeti cím ガッチャマン クラウズ
Angol cím Gatchaman Crowds
Egyéb cím(ek) GATCHAMAN Crowds
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
A sorozat neves elődje, a Scientific Ninja Team Gatchaman 1972 és 1974 között futott. Azóta készült belőle többek között sorozat, film és OVA is. A legújabb ezek közül a Gatchaman Crowds, ami a 2013-as nyári szezonban debütált. Az anime megtekintéséhez nincs szükség a korábbi művek ismeretére. Tekinthető különálló, teljes történettel rendelkező sorozatnak.

„A kiválasztott fiókák idővel kibontják szárnyukat, mellyel
a bolygó védelmébe szállnak. A szárnyuk neve pedig… Gatchaman!”

2015-ben járunk, amikor a Földet a Gatchaman-ek védelmezik. Tulajdonképpen ők a kor szuperhősei, akik biztosítják az emberek nyugalmát és biztonságát. Kilétüket szigorúan titokban tartják, vigyázniuk kell, hogy senki se figyeljen fel rájuk. Ebben van segítségükre a Noteszük, amivel képesek előidézni az Amnézia Effektust. A képesség aktiválása után az átlagos emberek számára észrevehetetlenek maradnak, de ha hozzájuk érnek, azt megérzik. Emiatt harc közben az óvatosságra is ügyelniük kell. A Notesz egy Gatchaman erejének forrása, lelkének megtestesülése. Ezt mindenkiből egy bizonyos J.J. hozta elő, akire egyfajta istenként tekintenek. A Notesz többek között kommunikációra is használható. A Gatchaman-ek küldetése a Földre szökött bűnöző űrlények és az azonosíthatatlan objektumok kiiktatása. Jelenleg pedig úgynevezett Rendellenesek ellen harcolnak, akik embereket és tárgyakat nyelnek el. Ugyan a Gatchaman-eket támogató klónok, a Kisnagyok képesek kinyerni az embereket, de sok esetben nem tudják megmenteni őket. Ezért is fontos az űrlények megállítása.

Az anime főhőse Ichinose Hajime, a G-csapat új tagja. Olykor nehéz lehet megérteni, mi járhat ennek a 16 éves, középiskolás lánynak a fejében, hiszen nem tekinthetünk rá átlagos karakterként. Egy hiperaktív, pörgős, mindenre nyitott, életvidám lány, aki többnyire átlátja a dolgokat. Az esze és a szíve is a helyén van. Az egyszer biztos, hogy nem szabad őt első ránézésre megítélni. A csapat tagjai még a Hajimével egy iskolába járó Tachibana Sugune, az álomszuszék Utsutsu, a szeszélyes O.D. és Hibiki Jou, aki már 10 évvel ezelőtt csatlakozott a G-csapathoz, így akár öreg rókának is tekinthető. Valamint ott van még a vezérük, Paiman, aki leginkább egy kis pandára emlékeztethet minket. Sőt, szerepelnek még nagyon érdekes karakterek is a sorozatban, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a történetben.

Nekem nagyon tetszik az anime. Izgalmas, eseménydús cselekményével rögtön megvett. Minden rész egyfajta élénk, friss érzést kelt a nézőben. A karakterek megosztják a nézőközönséget. Páran idegesítőnek és irritálónak vélhetik a főszereplő lányt, de úgy gondolom, emiatt kár félbehagyni a sorozatot. A háttérzenék remekül megalapozzák a mozgalmas jelenetet, ez az anime egyik erőssége. Csak ajánlani tudom. Van benne minden: izgalom, humoros pillanatok és érdekes történet.

Online részek:
KategóriákG
Írta: