Gekijouban Ao no Exorcist (2012)

Képtalálat a következőre: „Blue Exorcist png”

Infó:

Eredeti cím 青の祓魔師劇場/

japán
Angol cím Blue Exorcist Movie
Egyéb cím(ek) Ao no Exorcist Gekijou
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2012

Ismertető:

Előzmény:

Miután a TV sorozat hamar sokak kedvencévé vált, a befejezés után pár nappal, egész pontosan 2011. október 2-án, már be is jelentették, hogy egész estés mozi készülhet az Okumura fivérek kalandjaiból. A film végül 2012. december 28-án került a japán mozikba, majd 2013. július 3-án jelent meg DVD-n és Blu-Ray lemezen.

Történet:

“Úgy ezer évvel ezelőtt egy éhes démon vetődött a faluba, minek egy ártatlan kislány viselte gondját. A lény, kedvességéért cserébe, elfeledtette a falusiakkal a hétköznapok gondjait és látszólag boldogan éltek, nem törődve semmivel. Egy napon azonban egy ördögűző jött, ki elzárta a démont, s ezzel fölszabadította az embereket annak befolyása alól. A démonnal együtt később a falu is eltűnt, de tizenegy évente megünneplik a napot, hogy ez a történet sose merüljön feledésbe.”

A város éppen ezen ünnepségre készül, és az Igaz Kereszt Akadémia ezúttal egyenesen Tajvanból kap segítséget, Liu Seiryu felső első osztályú ördögűző személyében, ki Shurával együtt próbálja megerősíteni a várost körülvevő védőmezőket. Eközben Rin, Yukio és Shiemi a Fantom Vonatot igyekszik kiűzni Assiahból, de az akció igencsak félresiklik és a vonatnak nyoma vész. A csata végén Rin egy aprócska, azonosítatlan démonra bukkan, amit az akadémia igazgatója, Mephistoazonnal a gondjaira bíz. Hamar kiderül persze, hogy az Usamaro névre hallgató kis rosszaság nagyobb veszélyt jelent, mint azt bárki gondolná.

Grafika:

Az animációs munkálatokat az A-1 Pictures vállalta magára, de rengeteg ismert stúdió közreműködött a gyártásban, ami hozzájárult, hogy az Ao No Exorcist világa teljes pompájában táruljon a szemünk elé. A grafikája apróbb különbségekkel, de megegyezik a TV sorozatéval. A kontúrok vesztettek az erősségükből, míg a hátterek és a környezet jóval kidolgozottabb lett. Ahogyan azt a legtöbb shonen animéből készült filmtől megszokhattuk, a készítők itt sem spóroltak a CGI effektekkel a térbeli hatások növelése érdekében, de ez nem rontja az összképet.

Hangok:

A szinkronhangokra nem lehet panasz, hiszen mindenki hozza a formáját és megfelelő átéléssel mondja a szövegét (itt kiemelném, hogy az új karakterként megjelenő Usamaro, korábban a Fullmetal Alchemist Alphonse-aként is elhíresült, Rie Kugimiya hangján szólal meg), a zenében pedig újra előjönnek a már sokak számára ismerős dallamok, miket helyenként új elemek tarkítanak. A stáblista betétdala ezúttal az UVERworld együttes (a sorozat első openingjét is ők szolgáltatták)”REVERSI” című dala lett, mi remekül illik a film környezetébe.

Vélemény, avagy “mint ha meg se történt volna”:

A korábbi shonen animékből készült egész estés filmekre visszaemlékezve nem vártam semmi eget rengetőt, így talán ennek is köszönhető, hogy nekem bizony tetszett. Megvolt az alaphangulat, minden kedvesebb szereplő visszatért, ha csak pár perc erejéig is, és a sztori sem volt éppen a legrosszabb (engem eléggé emlékeztetett az első Bleach mozira). Mint nagyAo No Exorcist rajongó, bátran ajánlom mindazoknak, kik szerették vagy szeretik a sorozatot, és egy 90 perces kaland erejéig még szívesen viszontlátnák kedvenceiket. Megjegyzés: nehéz elhelyezni időben a történetet, mivel nincs konkrét utalás, hogy a széria közben, vagy után játszódik, de mindenképp ajánlatos annak befejezése után megnézni…

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?