Gekijouban Hana-Saku Iroha: Home Sweet Home (2013)

Képtalálat a következőre: „Hana-Saku Iroha png”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME
Angol cím Hana-Saku Iroha Movie: Home Sweet Home
Egyéb cím(ek) Hanasaku Iroha the Movie: Home Sweet Home
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2013

 
Ismertető:

Sztori:

A cselekmény két párhuzamos szálon fut. Az egyik a jelenben, az eredeti Hanasaku Iroha széria idejében követi a Kissuisou (hotel) mindennapi eseményeit a már megszokott karakterekkel és szituációkkal. Míg a másik (köszönhetően annak, hogy Ohana takarítás közben rátalál és beleolvas Denroku régi naplóiba) abba az időbe vezet vissza, amikor Ohana anyja volt lányával egykorú és meghozta élete első fontosabb, önálló döntéseit. Megismerhetjük az ő anyjával való kapcsolatának korai alakulását, találkozását későbbi szerelmével, ezeken keresztül érthetőbbé, közelibbé válik az ő jellemalakulása is.

Látvány, animáció:

A sorozatból már megszokott képi/rajz elemek kerülnek elő, de talán még kifinomultabb, polírozott minőségben, több helyen feltűnően szép fény-árnyék, tükröződés hatásokkal és színhasználattal. A karakterek arckifejezései, mimikája kidolgozott, részletes. A mozgásanimációk sem kifogásolhatóak, legfeljebb a gyorsabb mozgásoknál enyhén szakaszosabbak, mint amit megszokhattunk. Részletes táj és háttér megjelenítések.

Voice acting (japán):

Mélyen átélt és hibátlan szinkronhangok, kifejezetten nagy a hangsúly a szereplők érzelmi mélységein, hangulatán, összhangban a képi elemekkel.

Általánosságban:

Romantikus és emberközeli, egészséges mennyiségű humorral fűszerezve, szeretnivaló karakterekkel, életszerű helyzetekkel. Egy tényleg kiváló, kedves film, könnyed hangulattal. Nyugalmas, igazi konfliktus alig van benne, de ez teljesen megfelel a követni kívánt stílusának. Nincs egyoldalúság a főszereplő felé, minden karakter és egymással való kapcsolataik bemutatása is megfelelő súlyt kap. Élesebb fordulatok nincsenek, a jellemek sem esnek át nagyobb változásokon, az egész inkább tűnik egy extra hosszú résznek, mint különálló filmnek.

Kinek ajánlott:

A líraibb, romantikus, pihentető egész estés animét keresők és a rajongók nem fognak csalódni. Érdemes előtte megnézni a korábbi sorozatot, mert sokat épít a megelőző történésekre.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét