Gekijouban Kantai Collection: KanColle (2016)

Képtalálat a következőre: „Kantai Collection Movie ico”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 艦隊これくしょん -艦これ-
Angol cím Combined Fleet Girls Collection: KanColle Movie Sequence
Egyéb cím(ek) Gekijouban KanColle
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész × 93 perc
Dátum 2016.11.26

Ismertető:

Eredet:

A Kantai Collection fanchise a Kadokawa Games által kifejlesztett azonos című, ingyenes online játékkal indult, ami 2013-ban futott ki a tengerre és rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert Japánban, majd a világ más részein. A játékban II. világháborús japán csatahajók inspirálta női antropomorf karakterekből álló flottát kell irányítani. A 2015-ös TV-sorozat sikere után 2016-ban egy egész estés filmben folytatódott a hajólányok története. Megtekintéséhez elengedhetetlen a sorozat ismerete!

Újra kifut a “flotta”:

A flottalányok épp az ideiglenes Salamon szigeteki bázisukon állomásoznak és ünneplik korábbi győzelmüket a Mélységiek felett. Ezt megelőzőleg egy éjszakai ütközetet követően a birtokukba került a Mélységiek egy rakománya. A rakomány nem más, mint egy flottalány, a korábban elsüllyedt Kisaragi. A közben vörösé változó óceán felől pedig különös hangokat fúj a szél…

A flotta újraszervezése:

Az első dolog, ami már a film elején szemet szúrhat a nézőnek, az az animáció minősége! Ami a sorozathoz képest kellemes csalódást fog okozni a nézőben, ugyanis a stáb végre elhagyta a ronda CGI-animációt a csaták során és helyette immáron minőségi animációs tartalommal szolgálnak. Ebből kifolyólag a harcok látványban is izgalmakban nem szenvednek hiányt. Ami a fillerjelenetekre szerencsére elmondható! A cselekmény így nem igazán ül le, hanem halad folyamatosan előre. Tehát arra számítson a néző, hogy a film inkább történetorientált, mintsem hogy a harcok közti slice of life-on lenne a hangsúly! Ez persze a film 90+ percének is köszönhető! És bár a történet néhol kiszámítható, de fogadhatja azért némi meglepetés a nézőt.
Míg a sorozat sok kérdést felvetett a KanColle világáról, ezt a filmben részben meg is válaszolják, így a filmben a sorozat története is előrébb halad. Emellett új, eddig még nem szereplő flottalányokat is bemutat, igaz, többnyire csak rövid szerepekben bukkannak fel mint fanservice.
A filmből létezik rendezői változat is, ami nem sokban különbözik a normál verziótól és csak egy kicsit ad hozzá a filmhez, mind cselekményben, mind játékidőben.

Érdekesség:
A film nyitócsatáját egy, a 2. világháborúban, a Csendes-óceánon ténylegesen megtörtént tengeri ütközetről, az 1942. augusztus 8-9-én lezajlott savo-szigeti csatáról mintázták. Meglepő részletességgel, ami plusz élvezeti értéket ad ennek az animének, különösen azon nézők számára, akik ilyen részletességgel ismerik a történelmet.

A tenger muzsikája:

A filmzenék közül bár nem lehet különösen kiemelni egyiket sem, de mind a film pozitívumai közé tartoznak, mert kellemesen hatnak a fülnek, kellő feszültséget és érzést tartalmaznak. Tökéletesen illenek a film hangulatához és akár önállóan is hallgathatóak. A filmzene talán egyetlen kiemelhető dalát, a “Kiban”-t, Nishizawa Shiena adja elő, ami a stáblista alatt hangzik el.

Összegzés:
A Kantai Collection-t kedvelő nézők egy látványos, izgalmas és érzelmekkel teli fejezetét élhetik át a franchise eme darabjával, ami a sorozathoz képest szemmel látható javulást mutat. Akinek pedig már a sorozat sem tetszett, az ebben sem fogja megtalálni, amit keres! Végszónak pedig még annyit, hogy… POI!