Gekijouban Kara no Kyoukai: Dai San Shou – Tsuukaku Zanryuu (2008)

Infó:

Eredeti cím 劇場版 空の境界/第三章 痛覚残留
Angol cím The Garden of Sinners: Remaining Sense of Pain
Egyéb cím(ek) Kara no Kyoukai: Movie 3
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2008

Ismertető:

Az anime keletkezéséről, előzményeiről, valamint egyéb háttérinformációiról az előző két rész ismertetőjében, a Fukan Fuukei (Messzi kilátás)-ban és a Satsujin Kousatsu (Gyilkolási tudomány)-ban olvashattok. Aki nem látta az előző két epizódot, annak erősen ajánlom, hogy legalább az ismertetőit olvassa el.^^
Megjelenés:
A hét részes anime-film szériából ez az első epizód, ami már 2008-as megjelenéssel látott napvilágot! Japánban 2008. február 09.-én vetítették először, majd 2008. július 23.-án kiadták DVD-n.

Időbeli elhelyezés:
Az első két epizóddal ellentétben ez a rész időrendben és megjelenési sorrendben is a harmadiknak számít. Az eddig vetített részek időrendi sorrendje tehát a következő: 02-04-03-01. Így a harmadik film, a Tsuukaku Zanryuu (A fájdalom utóíze)közvetlenül az elsőként megjelent rész előtt játszódik, 1998. júliusában (Az első epizód 1998. szeptemberében játszódik).

Az alaptörténet:
Az előző két részhez hasonlóan megint egy nagyon rövid filmről van szó, ami kb. 57 perc hosszúságú (nyitó és záró dalokkal együtt), így csak érintőlegesen írnék az alaptörténetről.

Első jelenetünkben már rögtön durvasággal találkozhatunk, amikor pár elzüllött fiatal megerőszakol egy csodaszép lányt. Az előző részekből ismert férfi főszereplőnk, Kokutou Mikiya rátalál a megtört, meggyötört lányra és felviszi a lakására, ahol megszállhat éjszakára. Később kiderül a lányról, hogy egy gyilkos, aki szokatlan gyilkolási módszerével – az áldozatok végtagjait teljesen kicsavarja – sorra hagyja maga mögött a hullákat. A történetünk másik fontos szereplője Aozaki Toukomegbízást kap, miszerint meg kell állítani a szép, ámde hidegvérű gyilkost, Asagami Fujino-t. A piszkos munkát pedig értelemszerűen a Kara no Kyoukai női főszereplőjére, Ryogi Shiki-re bízza.

Fujinoról kiderül, hogy hasonló képességekkel rendelkezik, mint Shiki (“egy fajtából valók”), így főszereplőnk azonnal elindul megkeresni az ellenfelét. Innentől kezdve számos akciódús és izgalmakkal teli jelenettel találkozhatunk, ahol a két érdekes ellenfél összecsap egymással. A második részhez hasonlóan ebben is mélyebb betekintést nyerhetünk a Ryogi család hagyományaiba, valamint érintőlegesen az Asagami család sajátosságaival is megismerkedhetünk. Az animében szerepel egy mondat, ami talán a legjobban tükrözi ennek a résznek a tartalmát:

“Az Asagami-k vére kontra a Ryogi-k vére.”
(Idézet az animéből)

Grafika és zene:
Színvonalas grafikája hozta a 2007-es részekben megszokott gyönyörű látványvilágot és effekteket. Zenéjét szintén Yuki Kajiura készítette, akiről a második rész ismertetőjében már olvashattatok. Zenéi az előző részekhez hasonlóan lassúak. Openingje csak hangszerekből álló (instrumentális) lassú zene, ami alatt már elindul az anime története. Az endingje pedig viszonylag lassú, szép énekkel elátott szerzemény.

Egyéni vélemény és ajánlás:
Az eddigi három epizód közül nekem ez tetszett a legjobban! Részben az akciójelentek miatt, részben pedig az alaptörténet miatt, hogy találkozhatunk egy hasonló erejű lánnyal, mint Shiki. Külön tetszett még benne, hogy nem volt annyira vontatott a története, mint az első két résznek. Ezt az epizódot azoknak ajánlom, akik szeretik a látványos, rejtélyes, természetfeletti-fantasy történeteket. Akiknek tetszett az első két rész, értelemszerűen kötelező darabként ajánlom ezt is! A gyengébb idegzetű anime kedvelőknek viszont nem igazán ajánlom, mert rengeteg véres, elborzasztó, néhol gusztustalan jelenet van benne, valamint sok szexuális elem is belekerült ebbe az epizódba. Mindenki vonja le a következtetéseket és jó szórakozást kívánok a filmhez!^^