Gekijouban Kidou Senshi Gundam 00: A Wakening of the Trailblazer (2010)

Infó:

Eredeti cím 劇場版 機動戦士ガンダム00 -A wakening of the Trailblazer-
Angol cím Mobile Suit Gundam 00: A Wakening of the Trailblazer
Egyéb cím(ek) Mobile Suit Gundam 00 Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2010

 
Ismertető:

Előre bocsátanám, hogy ez a mozifilm a Mobile Suit Gundam 00 2nd Season folytatása, így ennek és az első sorozatának ismerete elengedhetetlen a megértéséhez. Aki ezeket még nem látta, kezdje ezekkel és javaslom, ezt az ismertetőt se olvassa tovább, mivel említésre kerülnek a sorozatokban történtek is.

Történet:

Nagyjából két évvel a 2nd Season után járunk. Miután Setsuna Innovátor lett és megmentette a világot, a Földön béke honol. Új kormány került hatalomra, mely békepárti politikát folytat, így a Celestial Beinget sem látta senki már két éve. A világ halad a teljes egyetértés és megértés felé, ugyanakkor akadnak még vidékek, melyeken elkel a segítség, így a Celestial Being is tovább működik, habár egyelőre csak a háttérben.

A bonyodalom akkor kezdődik, mikor a megfigyelőállomások egy Föld felé tartó űrszondát vesznek észre. Nem akarják, hogy a földre zuhanva károkat okozzon, így kiküldenek pár cirkálót, hogy elpusztítsák azt. Azonban nem megy simán a dolog, a szonda ellenállóbbnak bizonyul, mint azt gondolták és a darabjai sem égnek el a légkörben, hanem jó pár közülük eléri a felszínt. A szonda viszont nem magától vette az irányt a Föld felé, egy értelmes földönkívüli faj, az ELS küldte, mely most a bolygónkra feni a fogát!

Megvalósítás:

A mozifilm nagyon látványos és rengeteg csatajelenetet tartalmaz. A megszokott zenéket és arcokat is viszontláthatjuk, valamint a korábbról megismert Gundam-ek következő generációját. Az első két sorozattal ellentétben a film nem a belpolitikai viszályokról szól, hanem a külső fenyegetés lereagálásáról, a világ vezetőinek reakciójának bemutatásáról és arról, miként teljesedik be Aeolia Schenberg évszázadokkal korábban megálmodott látomása. A mozifilm remekül lezárja mindezt, ugyanakkor nyitva hagyja a történetet egy esetleges folytatás számára.

Vélemény:

Számomra teljesen pozitív élmény volt az anime, észre sem vettem, hogy két órán keresztül csak ültem és bámultam, egészen addig, míg végeztével az órára nem tekintettem és konstatáltam, hogy bizony nem volt ez olyan rövid darab. A Gundam 00 világát ismerők/kedvelők számára biztos kellemes perceket (vagyis órákat ^^) szerez, másnak viszont nem ajánlom, mivel magában vélhetőleg eléggé érthetetlen lenne.