Gekijouban Love Live! (2015)

Képtalálat a következőre: „Love Live! The School Idol Movie png”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím 劇場版 ラブライブ!
Angol cím Love Live! School Idol Project Movie
Egyéb cím(ek) Love Live! The School Idol Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész × 102 perc
Dátum 2015.06.13

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

A rajongók nagy örömére a második évad után 1 évvel, a japán mozikban megjelent film, ami a Love Live! School Idol Project animét hivatott folytatni, lezárni.
A film története ott kezdődik, ahol a második évad véget ért. A csapat felsőbb éveseinek (Eri, Nozomi, Niko) ballagási ceremóniája után a lányok tesznek egy utolsó közös sétát az iskolában, amelyet kemény munka árán mentettek meg, tudván hogy ezek a μ’s utolsó percei. Ám alig érnek a kapuhoz, egy e-mail érkezik számukra: nemsokára indul a következő Love Live.
A szervezőknek nem kisebb célja van, mint a Tokyo Dome-ban tartani a következő versenyt. Ám előbb fel kell kelteniük az emberek figyelmét, hogy a koncert biztos siker legyen. Így kihez máshoz, mint az előző év győzteseihez fordulnak, hogy utazzanak el Amerikába, ahol egy TV ügynökség felajánlotta, hogy közvetíti egy koncertjüket. A lányok, bár tudják, hogy iskolai idol csapatként lejárt az idejük, elvállalják a fellépést.
Menet közben felmerül számukra a lehetőség, hogy még egyszer indulhassanak a Love Live-on, mint iskolai idolok, mivel addig a felsőbb évesek még középiskolásnak számítanak.
Elutaznak hát Amerikába, ahol a turistáskodás, New York felfedezése és persze egy Umi-féle edzés mellett kisebb kalandokba keverednek, új embereket ismernek meg.
Ám a fellépésükről hazatérve azt veszik észre, hatalmasat ugrott a népszerűségük, Akihabara tele van hozzájuk kapcsolódó tárgyakkal, az emberek felismerik őket az utcán. Ekkor merül fel bennük, hogy feloszoljanak-e, ahogy eredetileg is tervezték vagy folytassák idolcsapatként. Természetesen mindenki utóbbira kéri őket, de a végső döntés a lányok kezében van.

A filmtől a néző pontosan azt kapja, amit vár, megszokott. Aranyos karakterek, szép rajzolás, a Love Live!-ra jellemző humor, passzoló háttérzenék és insert songként új μ’s számok. A történetére sem lehet panasz, bár tény, hogy a lányokban megfogalmazódó dilemma a második évadot idézi fel abban, aki megtekinti
Minden rajongónak, mindenkinek, aki élvezettel nézte az animét, ajánlom a film megtekintését. És, bár ez az utolsó μ’s-s szereplőiről készült anime, ne csüggedjetek, mert nyáron jön egy új csapatról szóló a Love Live! Sunshine!!.

[/stextbox]