Gekijouban Sekaiichi Hatsukoi: Yokozawa Takafumi no Baai (2014)

Képtalálat a következőre: „Sekaiichi Hatsukoi png”

[stextbox id=”custom” caption=”Infó:”]

Eredeti cím 劇場版 世界一初恋 横澤隆史の場合
Angol cím The World’s Best First Love Movie
Egyéb cím(ek) Eiga Sekaiichi Hatsukoi
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2014

[/stextbox]

[stextbox id=”info” caption=”Ismertető:”]

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy sokan vártuk a Sekai-ichi Hatsukoi univerzum legújabb darabját, Nakamura Shungiku és Fujisaki Miyako nagyszerű light novel-jének mozifilm adaptációját. Jó hír, hogy nem kell tovább várni.

Történet:

Ez Yokozawa Takafumi története, akit a sorozatból már jól ismerünk. Egyrészt ő a Marukawa Kiadó eladási osztályának rettegett vezetője, másrészt Takano Masamune közeli barátja. Yokozawa személyes tragédiája, hogy többre vágyik tőle, mint barátság.

A film ott kezdődik, ahol a sorozat második évada véget ért, tehát a nagy kérdés az, hogy tud megbirkózni Yokozawa a ténnyel, hogy első szerelme, Takano visszautasította ilyen irányú közeledését.

Az első szerelmek nem tartanak sokáig – Yokozawa szavaival indít a film, és ezzel a felkiáltással főhősünk fejest ugrik az önsajnálat jól ismert sötét és mély vermébe, ahol alkoholkúrával próbálja gyógyítgatni a szívén keletkezett mély sebet.

A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor egyik ilyen este után egy szállodai szobában ébred, és az égvilágon semmire nem emlékszik. Az a tény pedig, hogy a fürdőszobából a kiadó egyik főszerkesztője, a nála pár évvel idősebb Kirishima lép ki szállodai köntösben, nem igazán segít rendezni a gondolatait. Kirishima meglehetősen élvezi Yokozawa zavarodottságát, aki lassan arra már emlékezni kezd, hogy előző este együtt ittak egy bárban. De az ez után történteket továbbra is homály fedi, így Yokozawa mindössze Kirishima önelégült és félreérthetetlen megjegyzéseiből tud következtetni arra, hogy mit is keres ebben a szállodai szobában. A helyzet elég egyértelmű ugyebár, amitől Yokozawa nyilván nem érzi túl jól magát. És ha ez még nem lenne elég, méltóságának utolsó darabkáit is szilánkokra töri Kirishima, mikor közli, hogy Yokozawa most egy ideig az ő „szolgája” lesz, mivel elég sokkal tartozik neki. Mondván, hogy kifizette az esti ivászatot, a szállodai szobát, és még az alkoholmámoros Yokozawáról is gondoskodnia kellett. Yokozawa hangos ellenkezését a főszerkesztő csírájában fojtja el azzal, hogy megemlíti a telefonján tárolt, Yokozawára nézve kínos fotókat, amiket előző este készített róla. Szóval, ha az eladási osztály vezetője szeretné megőrizni féltve őrzött tekintélyét a kiadónál, akkor jobb lesz, ha azt teszi, amit Kirishima mond. Hogy ez zsarolás? Az hát.

Innentől tehát Yokozawa kénytelen szinte minden estéjét a férfival tölteni, akivel hol iszogatni, hol vacsorázni kell eljárnia, ha nem akarja, hogy az állítólagos fotók nyilvánosságra kerüljenek. És mindeközben észre sem veszi, hogy ez az egész nincs is annyira ellenére, így természetesen az sem fordul meg a fejében, hogy Kirishimának más célja is lehet ezzel, mint a felette gyakorolt hatalmát fitogtatni.
Furcsa módon pedig, ha egy nap valamiért mégsem találkoznak, Yokozawa nem megkönnyebbülést, hanem inkább fájdalmat érez. Hm. Akkor mégis mennyire zsarolás ez?

Mint ahogy megszokhattuk, a humor itt is fontos eleme a sztorinak. Yokozawa nyers indulatossága, szemben Kirishima könnyed magabiztosságával sok vicces jelenetet eredményez.

Karakterek:

Megmondom őszintén, már a light novel olvasásakor is furcsa volt kicsit, hogy a Sekai-ichi Hatsukoi két évadából megismert rettegett vad Yokozawára itt az uke szerepet osztották. Bár tény, hogy Takano-val szembeni viselkedéséből sokszor kiderült, hogy igazából jószívű és gondoskodó ember ő, aki nagyon tud szeretni, mégis furcsa volt azt látni, hogy gyakorlatilag Kirishima minden szavától elpirul. A filmben pedig ez még hatványozottabban érvényesül, és így itt gyakorlatilag tsundere uke karakterre redukálták, amit néha már idegesítőnek találhatunk (ez mondjuk igaz a Sekai-ichi univerzum uke szereplőire úgy általában). Ezzel együtt szeretjük, hiszen mégiscsak Yokozawáról van szó.

Kirishima nekem nagyon szimpatikus, én mondjuk eleve szeretem az olyan seme karaktereket, akik örömet lelnek partnerük folytonos piszkálásában, de ennek ellenére mégis tudni, hogy nagyon mély érzéseket táplálnak iránta. Kirishima intelligens, kedves, vicces, de ha kell, komoly és érett karakter. Nagy kedvencem lett.

Vélemény:

A film tökéletesen hozza a megszokott látványvilágot, tehát aki ezzel eddig is meg volt elégedve, annak itt sem lesz gondja.

Mint az adaptációknál általában, itt sem várható, hogy minden beleférjen a filmbe, amit a regény tartalmaz. Tekintve azonban, hogy szerintem túlságosan is rövidre sikerült a film, lehetett volna még hely egy-egy fontosabb párbeszédnek vagy belső monológnak, ami segítene abban, hogy bizonyos jeleneteket jobban megértsünk. Az mondjuk várható volt, hogy a film szemérmesebb lesz, mint a light novel, és így is lett.

Ezzel együtt azt gondolom, hogy a film alapvetően hozza a sorozat színvonalát, és nem fog csalódást okozni a Sekai-ichi Hatsukoi fanoknak. Akik egyébként kimondottan örülni fognak az ending utáni kis jutalomjátéknak; ahol a sorozatból már jól ismert három uke karakter (na és persze Yokozawa) próbál a maga esetlen-szenvedős, szeretlek-de-soha-nem-mondanám-ki módján Valentin-napot ünnepelni.

[/stextbox]