Gekijouban Shakugan no Shana (2007)

Képtalálat a következőre: „Shakugan no Shana png”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 灼眼のシャナ
Angol cím Shana Movie
Egyéb cím(ek) Shakugan no Shana Movie
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2007

Ismertető:

A film voltaképpen a sorozat (Shakugan no Shana) első pár részét dolgozza fel. A következő pár sor leginkább azoknak szól, akiknek volt szerencséjük az eredeti műhöz, a többiek inkább ugorják át.
A Friagne elleni küzdelem kerül a középpontba, amelyet eredetileg a szereplők összehozására/bemutatására használtak, és nem volt különösebb jelentősége. A filmbéli események sokáig követik a sorozatban történteket, leginkább a végén tér el, ott se annyira, hogy ne férjen össze az eredeti történettel. Bár látszik, hogy igyekeztek a rajongók kedvébe is járni, igazán nagy élmény azoknak lesz a film, akik semmit nem tudnak Shanáról.

Sakai Yuji átlagos gimnazista, aki szeretné élvezni az iskolás éveit, azonban sajnos másképp alakul a sorsa. Egy nap suliból hazafelé menet hirtelen “megfagy” körülötte a világ, és két szörnyeteg jelenik meg, akik elkezdik felfalni a környező járókelőket (később kiderül, hogy inkább a létüket eszik meg). Rövid lakmározás után feltűnik nekik, hogy Yuji valamiért nem állt meg, mint minden- és mindenki más. Meglepetésük hamar örömbe csap át: úgy tűnik a srác valamiféle különlegesség, aminek a gazdájuk nagyon fog örülni. A félelmében mozdulni se bíró fiút könnyen elkapják, azonban hirtelen előtűnik egy hosszú vörös hajú leányzó, aki néhány könnyed kardsuhintással és egy jól irányzott rúgással elintézi a rémségeket, rendbehozza az elfogyasztott járókelőket és a harc közben szétvert környéket, majd “elindítja az időt” és mindenki megy tovább, mintha mi se történt volna. Yuji ezt elég furának találja, úgyhogy érdeklődni kezd megmentőjénél, aki felvilágosítja róla, hogy sajnos Sakai Yuji rég meghalt, hősünk pedig csak afféle emlékeztető, noha különleges fajta: egy varázstárgyat hordoz magában, és a megboldogult szörnyek gazdája valószínüleg meg szeretné ezt kaparintani tőle. Mivel a lány célja a “gazda” elpusztítása, úgy dönt, Yuji közelében marad, mivel a fiúban rejlő tárgyért biztosan eljön ellensége. Hogy vajon mit keres a “gazda”, vagyis Friagne a városban, miért is olyan különleges Yuji, és kicsoda pontosan a vörös hajú lány, az a filmből kiderül.

Aki megnézte és tetszett neki, annak mindenképp ajánlom figyelmébe a sorozatot, aminek immáron a második évadját adják Japánban. A grafika nekem személy szerint nagyon tetszik, szépen megcsinálták. A karakterek rajzolása leginkább a Suzumiya Haruhira emlékeztethet, mivel a tervező ugyanaz a személy (egyébként tényleg jól látszik a hasonlóság, talán leginkább Haruhin és Shanán). A zene külön megér egy misét, ugyanis bár leginkább aláfestésre szolgál, végig nagyon kellemes és tökéletesen egybevág az aktuális hangulattal. Nagyjából bárkinek nyugodt szívvel ajánlom, mivel szinte miden téren domborít: eredeti történet (persze ha nem láttuk a sorozatot), szép grafika, jó zene, egyaránt van benne harc és dráma, valamint egy csepp humor. Nos, talán mély filozófiai mondanivalót nem érdemes keresni benne.