Gen'ei o Kakeru Taiyou (2013)

Eredeti cím 幻影ヲ駆ケル太陽
Angol cím The Sun Penetrates the Illusions
Egyéb cím(ek) Il sole penetra le illusioni
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2013
Ismertető:
Kezdő szituáció:

Akari egy élénk, és energikus lány, aki egy jósdában dolgozik mint jövendőmondó. Mivel édesanyja meghalt, a nagynénje családjánál lakik, akiknek van egy Akarival egyidős lányuk, Fuyuna. A két lány között a kapcsolat majdnem testvérinek mondható, ám Fuyuna úgy érzi, Akari elnyomja őt, és ez az érzés szép lassan felemészti őt. Fuyuna lelkébe beleköltözik egy szörnyeteg, amely Akari halálát akarja, és megpróbálja megölni őt. Ám a lány, akaratán kívül, átváltozik egy lángoló hajú, karddal harcoló lánnyá, és megöli Fuyunát. Ám a tragédia még csak most kezdődik: míg látszólag Fuyuna létezését mindenki elfelejtette, addig a jósda, ahol Akari dolgozik, felgyullad. Akari az égő házban lévő barátai segítségére siet, ám odabent egy Fuyunához hasonló szörnyeteg várja. Akari különleges ereje ismét feléled, ám egymaga kevésnek bizonyul a szörny ellen. Szerencséjére feltűnik három lány, akik hasonló erővel rendelkeznek. Miután lerendezik a dolgokat a jósdában, a lányok magukkal viszik Akarit, ahol végre megérti, mi történt Fuyunával, és milyen erő birtokába jutott.
Ha egy ember szívében túl erős lesz a harag, az irigység vagy a gyűlölet, a lelkét megszállja egy Daemoniának nevezett gonosz szellem, aki teljesíti az adott ember kívánságát, de cserébe elveszi az ember eszét, és csak a vérszomjat hagyja meg. Ezek ellen a lények ellen küzd a Sephiro Fiore nevű szervezet, amelynek tagjai képesek használni az Elemental Tarot erejét. Ez az erő szükséges a Daemoniák legyőzéséhez, és ezt az erőt birtokolja Akari is, aki csatlakozik a szervezethez, és a három lánnyal karöltve küzdenek a Daemoniák ellen, miközben meg kell birkózniuk a saját múltjukkal is.

Szereplők:

Akari: Egy kedves és energikus lány, aki szívesen segít mindenkinek, követni szeretné édesanyja útját és rajong a Tarotért. Kártya: Nap.
Ginka: A legélénkebb lány a csapatban, kedves és mindig vidám. Kártya: Mértékletesség.
Luna: Egy kissé félénk és visszafogott lány, aki nagyon szeretne igaz barátokra lelni. Kártya: Hold.
Seira: Egy tartózkodó lány, aki sok energiát fektet abba, hogy erős legyen. Kártya: Csillag.
Etia Visconti: A Sephiro Fiore vezetője. Egy nyugodt természetű nő, de ha kell, képes manipulálni az embereket. Kártya: A világ.
Ariel Valtiel Westcott: Etia társa, szintén egy csöndes, de határozott nő. Kártya: Igazság.
Rajtuk kívül van még pár érdekes mellékszereplő, de sokan nem kapnak elég időt a képernyőn, hiába tűnnek szimpatikusnak.

Tarot:

A Tarot kártya végig jelen vannak a sorozatban mint a jóslás eszköze, illetve a lányok erejének alapja. A történetben gyakran kifejezetten szakszerűen jelenik meg a kártyával való jóslás, és az egyes lapok értelmezése.

Megvalósítás:

A grafika talán nem mindenkit fog lenyűgözni: szép színes, a karakterek cukik, de mintha a készítő a régebbi rajzolási stílust próbálta volna megeleveníteni, valamint olykor előfordulnak állóképek is. A seiyuukra nem lehet panasz, szerintem hozzák a formájukat, és illenek is a szerepekhez, a zenék pedig tökéletesen megteremtik a jelenethet illő hangulatot. Az opening egy kissé sötétebb dal, míg az ending egy kicsit nyugodtabb.

Vélemény:

Az aranyos grafikához képest gyakran elég brutális tud lenni a sorozat. Természetesen a központi téma ebben a sorozatban is a barátság, és a történet olykor kiszámítható, de a vége felé a sztori kifejezetten érdekessé válik. Aki egy jó kis magical girl-ös sorozatot keres, és nem zavarja a néha kicsit erőszakos történet, az tegyen vele egy próbát.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész 04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. resz

 

CategoriesG