Gensou Maden Saiyuuki (2000-17)

Képtalálat a következőre: „Saiyuuki Reload Blast ico”

Infó:

Eredeti cím 幻想魔伝 最遊記
Angol cím Saiyuki
Egyéb cím(ek) Gensou Maden Saiyuki
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész
Dátum 2000 – 2001

Ismertető:

Genzo Sanzo-t az istenek arra utasítják, hogy induljon el nyugatra, és akadályozza meg egy régebben elzárt nagyhatalmú youkai (démon) feltámasztását. Sanzo eleget tesz a kérésnek, és útnak indul. Vele tartanak társai, Son Goku, Cho Hakkai és Sa Gojou.
A történet során mind a négy tag múltját megismerhetjük. Sanzo mesterét meggyilkolták, mikor a fiú még kicsi volt, és neki kellett átvennie a Sanzo tisztségét (a sanzo egyfajta szent ember, pap, akinek nagy spirituális hatalma van), eközben mindenki őt gyanúsítja a gyilkossággal. Son Goku halhatatlan youkai, akinek erejét a fejpántjával és kezdetben bilincsekkel szorítják vissza. Egy kőből született, és 500 évig szenvedett láncra verve. Most Sanzo barátja, folyton éhes és annyi esze van, mint egy majomnak (így csúfolják a többiek). Gojou félig youkai, anyja halandó volt. Kicsi korában kiközösítették származása miatt. Hakkai ember volt, de a legenda szerint, aki 1000 youkai életét veszi el, maga is youkai-á válik. Nem mondják ki nyíltan, de ez lehet Hakkai esetében is. A történet kezdete előtt nem sokkal, 3 évvel, elvesztette feleségét, aki a szeme láttára lett öngyilkos.

Ellenségük Kougaiji, aki fel akarja támasztani anyját (ő az a bizonyos youkai) és csapata. Ők Yaone, egy fiatal démon lány, akit Kougaiji korábban megmentett, Lirin, Kougaiji kishúga (féltestvére), valamint Gojou bátyja. A két négyfős csapat többször is találkozik. Időnként egymás ellen, időnként együtt harcolnak.

Sanzo-ék útját nyugatra sokan akadályozzák. Kezdetben bérgyilkosok, youkai-ok, majd végül már istenek is. A jelenlegi Háború Hercege, Homura ugyanis gyűlöli a világot és egy új földet és új mennyet akar teremteni. Sanzo-ék így útjuk során vele is megütköznek.

Nagyon nem tértem ki a történetre. Ennek igen egyszerű oka van, mégpedig az, hogy nincs. Egész pontosan az epizódokat csupán az fogja össze, hogy Sanzo kis csapata menetel nyugat felé. Az epizódok kis része érdekes, de a többsége sablonos és néhol igen unalmas, mivel az anime 50 részes, ami szerintem feleslegesen sok. 26, de akár 13 rész is elég lenne belőle.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákG