Gensou Maden Saiyuuki (2000-17)

Képtalálat a következőre: „Saiyuuki Reload Blast ico”

Eredeti cím 幻想魔伝 最遊記
Angol cím Saiyuki
Egyéb cím(ek) Gensou Maden Saiyuki
Besorolás anime, TV
Hossz 50 rész
Dátum 2000 – 2001
Ismertető:
Genzo Sanzo-t az istenek arra utasítják, hogy induljon el nyugatra, és akadályozza meg egy régebben elzárt nagyhatalmú youkai (démon) feltámasztását. Sanzo eleget tesz a kérésnek, és útnak indul. Vele tartanak társai, Son Goku, Cho Hakkai és Sa Gojou.
A történet során mind a négy tag múltját megismerhetjük. Sanzo mesterét meggyilkolták, mikor a fiú még kicsi volt, és neki kellett átvennie a Sanzo tisztségét (a sanzo egyfajta szent ember, pap, akinek nagy spirituális hatalma van), eközben mindenki őt gyanúsítja a gyilkossággal. Son Goku halhatatlan youkai, akinek erejét a fejpántjával és kezdetben bilincsekkel szorítják vissza. Egy kőből született, és 500 évig szenvedett láncra verve. Most Sanzo barátja, folyton éhes és annyi esze van, mint egy majomnak (így csúfolják a többiek). Gojou félig youkai, anyja halandó volt. Kicsi korában kiközösítették származása miatt. Hakkai ember volt, de a legenda szerint, aki 1000 youkai életét veszi el, maga is youkai-á válik. Nem mondják ki nyíltan, de ez lehet Hakkai esetében is. A történet kezdete előtt nem sokkal, 3 évvel, elvesztette feleségét, aki a szeme láttára lett öngyilkos.Ellenségük Kougaiji, aki fel akarja támasztani anyját (ő az a bizonyos youkai) és csapata. Ők Yaone, egy fiatal démon lány, akit Kougaiji korábban megmentett, Lirin, Kougaiji kishúga (féltestvére), valamint Gojou bátyja. A két négyfős csapat többször is találkozik. Időnként egymás ellen, időnként együtt harcolnak.

Sanzo-ék útját nyugatra sokan akadályozzák. Kezdetben bérgyilkosok, youkai-ok, majd végül már istenek is. A jelenlegi Háború Hercege, Homura ugyanis gyűlöli a világot és egy új földet és új mennyet akar teremteni. Sanzo-ék így útjuk során vele is megütköznek.

Nagyon nem tértem ki a történetre. Ennek igen egyszerű oka van, mégpedig az, hogy nincs. Egész pontosan az epizódokat csupán az fogja össze, hogy Sanzo kis csapata menetel nyugat felé. Az epizódok kis része érdekes, de a többsége sablonos és néhol igen unalmas, mivel az anime 50 részes, ami szerintem feleslegesen sok. 26, de akár 13 rész is elég lenne belőle.

 

Online részek:
KategóriákG