Ghost in the Shell – Innocence (2004)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Ghost in the Shell - Innocence png”

Infó:

Eredeti cím イノセンス
Angol cím Ghost in the Shell 2: INNOCENCE
Egyéb cím(ek) Ghost in the Shell – Innocence
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2004

Ismertető:

Nem szaporítva a szót a lényegre térek. A film hozza az első rész színvonálat, sőt, néhol túl is szárnyalja azt. Mivel nem akarom lelőni a poénokat, ezért a sztoriról csak néhány mondatban szólok.
Több fókusz került a magánéleti kérdésekre az előző részhez, illetve a sorozatokhoz képest. A főszerepet ezúttal a régi típusú kiberszemekkel felszerelt Batou-ra osztották és meg kell hagyni, jól tették.

A történet egy új android fajta meghibásodásából eredő mészárlás köré épül tovább feszegetve a gép-ember, gép-lélek kapcsolatokat. Érdekesség, hogy a párbeszédekben rengeteg bibliai és történelmi idézet van, ami néhol egy picit töménnyé teszi a filmet, viszont tovább mélyíti a filozófia vonulatát.

A film képi világa erősen fel lett tupírozva, ami a legtöbb esetben jó, de néhol egy picit zavaró, mivel elüt az első rész képi világától. Például a kocsikat erőteljesen retrosították. Ami negatívumként hozható fel az az, hogy helyenként a vágások keménysége követhetetlenné teszi a filmet.

Mindent összevetve, azt hiszem nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom, az anime műfaj egy újabb kultusz-gyanús filmmel gazdagodott, minden rajongójának nagy örömére.

A filmet bátran csak a cyberpunk iránt rajongóknak ajánlom, mivel aki nincs hozzászokva a műfajhoz, az esetleg egy picit vontatottnak találhatja.