Giant Killing (2010)

Eredeti cím ジャイアントキリング
Angol cím Giant Killing
Egyéb cím(ek) GK, gikilli, ジャイキリ
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész × 24 perc
Dátum 2010.04.04 – 2010.09.26
Ismertető:
Giant Killing
Szó szerinti fordításban Óriás Ölés. De talán esetünkben jobb megfogalmazás Az óriás leterítése. E két szó arra akar utalni, mikor egy jelentősen gyengébb csapat legyőzi a nálánál sokszor nagyobb csapatot (pl.: Alcorcón-Real Madrid 4-0). Az anime a 2007-es azonos című manga feldolgozása. A manga még most is fut. Ahhoz, hogy teljesen élvezhesd az animét, nem baj, ha magát a sportágat is szereted.

Történet
Tatsumi Takeshi egykoron az ETU (East Tokyo United) egyik legnagyobb játékosa volt, de később elhagyta őket, hogy külföldre szerződjön. Most pedig már az angol FC Eastham 5. osztályú amatőr angol csapat edzője (menedzsere), akiket bejuttatott az angol FA Kupa 4. körébe. Volt csapattársa Gotou visszahívja korábbi sikerei színhelyére, hogy most edzőként segítse volt csapatát. Ezzel kezdetét veszi a hosszú út, ahol először a játékosok is kételkedve fogadják furcsa vezetői stílusát, de mégis árad belőle egyfajta magabiztosság. Bár csak utána ad magyarázatot tetteire, de mindig tudja, hogy mit miért csinál, még ha meghökkentő is.

Megjelenés
Az anime hozza a 2010-es színvonalat a környezet megjelenésével. A meccseken a stadionok nem üresek, hanem tele vannak élettel. A távoli képeken CGI segítségével keltik életre a stadiont, de nagyon szépen. A karakterek megjelenése követi a mangában lévőt, bár elég egyedire sikeredtek. Kell egy kis idő a megszokásukhoz.

Vélemény
Nem voltak elvárásaim mikor elkezdtem, így kellemes csalódás volt a sorozat. Már az első rész magával rántja az embert. Tatsumi jelleme teljesen megragadja az embert, és akár ő maga is elhiszi, hogy bármire képes. Megvannak benne a sport-animékre jellemző dolgok. Talán a legtöbben csak a Tsubasa kapitánnyal tudják összehasonlítani. Bár régen szerettem, de már akkor se kedveltem a pálya megjelenését benne. A közeli képeken úgy tűnt, mintha egy dombon lenne a pálya és fel-le rohangálnak. Először féltem, hogy itt is ilyen lesz, de szerencsémre itt ilyenről szó nincs. A másik, amiben jobb számomra Tsubasánál, hogy itt nem egy csapat iskolás kölyök van, hanem egy igazi profi klub.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész 05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész 10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész

 

KategóriákG