Ginga e Kickoff!! (2012-13)

Eredeti cím 銀河へキックオフ!!
Angol cím Kickoff to the Galaxy!!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 39 rész
Év 2012 – 2013
Ismertető:
2012 tavaszán több sport-anime is futott egyszerre, ekkor indult útjára a Ginga e Kickoff!! is, mely Kawabata Hiroto 2006-os regényének, a Ginga no World Cupnak az adaptációja, és hát mi másról is szólna, ha nem a futballról? 🙂

Történet:

Főszereplőink most igencsak fiatalok, általános iskolában hatodik osztályosok. Outa Shou a felbomlóban lévő focicsapatát akarja megmenteni, tagokat toborozva, miután sokan kiléptek, mert nem kedvelték az edzőt. Az első, akire akad, egy lány, Takato Erika, aki azon kívül, hogy enyhén osakai dialektusban beszél, remekül focizik (és mellesleg nagy Cristiano Ronaldo rajongó). Erika-chan szívesen csatlakozna a csapathoz, csakhogy nem létező csapathoz igencsak nehéz. Ezért Shou-kun addig fűzi a lányt, amíg el nem kezd segíteni neki tagokat toborozni. Hamarosan találnak egy új és megbízható edzőt, a régi csapattagok is visszajönnek, és elindulhat a Momoyama Predators néven futó csapat focis karrierjén!

Szereplők:

 

  • Outa Shou: A csapat kapitánya, hátvéd. Jellemző rá, hogy néha már túlságosan is hangosan beszél. Bár kicsit ügyetlenül focizik, de jó térlátása van.
  • Takato Erika: Osakából jött lány, mindig van vele egy kutyus, Zach, akivel gyakorolni szokott. Bár jó képességei vannak (például kimagasló gyorsasága van), a fiúk gyakran nem fogadták őt el csapattársként, amiért lány, ezért bizonyítási vágya van. Csatárként vethető be.
  • Furuya Ouzou: A “démoninak” nevezett hármas ikrek egyike. Hátvédként szokott játszani. Ő tűnik a legzajosabbnak a három fiú közül.
  • Furuya Ryuuji: Szintén a hármas ikrek egyike. Középpályán játszik, az ikrek közül a legintelligensebb játékos és talán a legnyugodtabb személyiség is.
  • Furuya Kota: A harmadik az ikrek közül. Erős rúgása miatt csatárként játszik. Ő a legcsöndesebb és kicsit mogorva is, de testvéreihez hasonlóan erős érzelmek fűzik a focihoz.
  • Saionji Reika: Egy túlsúlyos lány, akit Erika-chan megdicsért a jó labdaérzékéért, ez inspirálta őt, hogy csatlakozzon a csapathoz. Kicsit önbizalom-hiányos és fél a labdától, eleinte nem is fogadják el őt, főleg az ikrek.
  • Hanashima Masaru: Hosszas győzködés után lett a csapat edzője, előtte csak egy részeges bácsi volt a parkban, akiről később kiderült, hogy nem kevés köze van a focihoz.

 

Mellékszereplők:

Mellékszereplőkként illethetjük Kubotát, Tanakát mint csapattagokat, illetve a 3U-t: Uematsut, Ukishimát és Uchimurát, akik szintén a csapat tagjai, de csak akkor játszanak, ha az ikrek is benne vannak a csapatban. Ők öten a létszám betöltésére vannak jelen, eddig nem volt kiemelt szerepük. Shou és Erika találkoznak egy profi női játékossal, Shimizu Misakival, aki felajánlja a segítségét Erikáéknak. Ezen kívül van még két szereplőnk, Aoto és Sugiyama, kiknek szerepét még homály fedi, de későbbiekben valószínűleg jelentősek lesznek mind a ketten. Természetesen a szurkoló családtagok és barátok és a riválisok másik csapatokból itt sem maradnak el.

Grafika/animáció:

Na ez az a pont, ami egy picit lehúzza az animét. Alapvetően szép a rajzolása, de a meccseken hajlamosak spórolni a képkockákkal. Annyira nem vészes, de megoldhatták volna jobban is.

Zene/hangok:

Az opening egy egész jó, az animéhez illő, pörgős szám, az “Across My World” a Knotlamptól. Az ending a Fudanjukutól az “Ame Tokidoki Hare Nochi Niji” pedig egy nagyon kellemes, fülbemászó szám, véleményem szerint nagyon jó szöveggel. A szinkronhangokra sem lehet panaszunk, remek munkát végeztek.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész  09. rész  10. rész
 11. rész  12. rész  13. rész  14. rész  15. rész
 16. rész  17. rész  18. rész  19. rész  20. rész
 21. rész  22. rész  23. rész  24. rész  25. rész
 26. rész  27. rész  28. rész  29. rész  30. rész
 31. rész  32. rész  33. rész 34. rész  35. rész
 36. rész  37. rész  38. rész 39. rész

 

CategoriesG