Ginga Kikoutai Majestic Prince (2013)

Eredeti cím 銀河機攻隊 マジェスティックプリンス
Angol cím Majestic Prince
Egyéb cím(ek) Ginga Kikoutai: Majestic Prince
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2013
Ismertető:
Bevezetés


Rövid történelmi áttekintés, mielőtt belemerülnénk a jelenbe. Hasonlóan a Gundam Seed, Macross és VanDread című animékhez, az emberiség itt is utat tört az űr felé és ez magával vont minden lehetséges veszélyt, ami számításba jöhetett. Az emberiség belekezdett a génkutatásba és katonai célokra használta fel. És milyen jól tette! Mert hamarosan feltűnt egy másik faj a világűrben, a Wulgaru-ok, akik kegyetlenül megtámadták az emberiséget. Az okok egyelőre tisztázatlanok, de szerencsére köztük is voltak “árulók”, akik maguk mögött hagytak mindent és átálltak az emberiség oldalára. Az ő segítségükkel jöhetett létre az “MJP Project“, amellyel genetikailag tovább fejlesztett katonákat tudtak létrehozni, akik sokkal jobban tudnak alkalmazkodni az űrbeli élethez. És köztük is akadtak kiválasztottak, akiket arra képeztek ki, hogy a legfejlettebb egységekkel indulhassanak harcolni.

Történet


A Wulgaru-ok támadása után úgy döntöttek, hogy minden 12 év feletti gyereknek kötelezően katonai iskolába kell mennie és pilóta oktatásban kell részesülnie. Azok a gyerekek, akik mesterséges úton születtek az MJP Projectből, mind nevelőszülőkhöz kerültek. Amint elmúltak 12 évesek, katonai iskolába kerültek és mindenkinek törölték az emlékeit a korábbi életéről. (Valószínűleg azért, hogy elkerüljék az érzelmi kötődést a múltjukhoz.) Főszereplőink, Izuru, Asagi, Tamaki, Kei és Suruga a “Team Rabbits” csapat tagjai. De az iskolában “Fail Five”, vagyis “A legbénább csapatként” emlegetik őket. Övék a legalacsonyabb pontszám a csapatversenyeken, nincs összetartás, sem összhang a csapatukban. Hárman közülük pedig teljesen felelőtlen és szétszórt magatartást produkálnak. Egy szó, mint száz: BÉNÁK!
A projekt parancsnoka mégis őket választja a legfontosabb küldetésre. Az alkalmatlanságuk ellenére a parancsnok azt állítja, fontosabb, hogy mentálisan erősebbek és nagyobb a túlélő képességük. Megkapják a legfejlettebb technológiájú egységeket, az AHSMB-okat (Advanced High Standard Multipurpose Battle Device), amiket a JULIA rendszer irányít. A legfejlettebb technológia, amit a wulgaru-októl szereztek.

A szereplők (részletesen)


Hitachi Izuru: 16 éves, lényegében ő az első számú főszereplő, a csapat kapitánya. Egy kedves és pozitív gondolkodású fiatalember. Álmodozó és amolyan művészléleknek is nevezhetnénk, aki nem igazán illik a vezetői posztra. De neki mégis sikerül elnyernie a társai bizalmát, mint vezető. Kedvenc időtöltése; manga rajzolás, és az az álma, hogy hőssé váljon.

Asagi Toshikazu: 17 éves, a legidősebb a csapatban. A személyisége sokkal inkább passzol egy vezetőéhez, és sokszor így viselkedik a csapattal. Ennek ellenére rettenetesen lámpalázas és túl sokat idegeskedik, ezért sokszor fáj a hasa.

Kugimiya Kei: 16 éves, a csapat irányító embere. Ő és Asagi, akik komolyabban tudnak viselkedni, mint a csapat többi tagja. Azt azonban nem mondhatnám, hogy sokkal érettebbek is. Hobbija a süteménysütés, de sajnos senkinek sem ízlenek a süteményei, mert olyan édesek, hogy rögtön cukorbeteg leszel tőlük. Kei nagyon kedveli Izurut, de sajnos érzelmei viszonzatlannak bizonyulnak.

Irie Tamaki: 15 éves, a csapat támogató embere. Igazi romantikus lélek, álmodozó és beleszeret minden jóképű pasiba. Minden szégyenérzet nélkül randira hív bármilyen srácot, és a visszautasítástól sem fél. Kitartó lány, igazi optimista.

Suruga Ataru: 16 éves, a csapat tüzérségi embere. Az egysége nagy távolságból képes nagy erejű csapást mérni az ellenségre. A személyisége kissé bizarr, odáig van a katonai dolgokért és a fegyverekért, amolyan stréber diák. De ettől függetlenül előszeretettel viccelődik és flörtölget a lányokkal.

Kuroki Anju: 15 éves, a csapat legfiatalabb tagja. A sorozat felénél jelenik meg először. A csapat sokáig bajban van: Anju vajon fiú-e vagy lány?

Teoria: Egy titokzatos lány, aki a megjelenésével felkelti Izuru figyelmét. Bár törölték az emlékeit, Izuru mégis azt állítja, emlékszik Theoriára a múltjából.

A sorozatról


2011-ben indult a mangája, és 2012-ben jelentették be az animét. A manga jelenleg a negyedik kötetnél tart. Az anime karakter design-ját az egyik személyes kedvencem, Hirai Hisashi készítette (Scryed, Gundam Seed, Fafner, Heroic Age stb.). Aki ismeri a nevét, illetve az említett sorozatokat, biztos lehet benne, hogy az akció jelenetek pörgősek és látványosak lesznek. A zenék jól sikerültek, az első opening lett a legjobb, szerintem, a “Watashi wa Souzou Suru“. 

Ajánlás


Sajnos, azt kell mondanom, ne számítsunk Gundam és Fafner mélységeibe menő sorozatra. A készítők valószínűleg egy kicsivel fiatalabb korosztályt akartak megcélozni, de ez nem jelenti azt, hogy a sorozat élvezhetetlen az idősebb korosztálynak. Inkább egy lazább hangvételű és humorosabb oldalát mutatja meg a sci-finek. Egy elég sajátos és keserédes humorral ábrázolja szereplőinket, ami önmagában figyelemfelkeltő. Valami ilyesmire gondolhattak: ’Hagyjuk a dráma sémákat és próbáljuk meg így!’ Persze nem állítom, hogy ezzel átcsap egy vígjátékba a sorozat, mert a maga sajátos módján komoly és drámai marad. Így merem ajánlani a mecha és sci-fi műfaj kedvelőinek, de számítsanak arra, hogy nem kapnak egy világmegváltó művet. Ettől függetlenül ugyanúgy lehet szeretni!

KategóriákG